Recenze na White Collar

Recenze na White Collar

photo

Obecně o seriálu:

White collar (Ve službách FBI) je americký krimi seriál z roku 2009 běžící až do teď.
Příběh vypráví o geniálním zloději a padělateli Nealu Caffrym (Matt Bomer), který uteče z vězení těsně dva měsíce před svým propuštěním, protože jeho láska ho chce opustit a on se bojí, že za tím je něco víc. Agent Peter Burke (Tim DeKay), ten samý, co ho chytl již minule, ho znovu chytí, má však sám starostí nad hlavu s chytáním jiného lumpa, a tak se Neal rozhodne uzavřít smlouvu. Místo toho aby šel do vězení, tak dostane nákotník se sledovacím zařízením, s volným pohybem na 3 kilometry a musí pomáhat Peterovi s případy. Díky však tomu může o svém volném čase pátrat po své milé. Neal se ukazuje jako skvělá posila do řad FBI a z Petera a Neala se stávají dobří přátelé. Je to však křehká rovnováha a malé vítězství, zvláště když Neal zjišťuje, že jeho podezření, že jeho láska ho opustila, protože ji někdo vydírá či hůř, bylo správné.

Pro a proti, proč se na seriál podívat…

A proč ne? Nevidím zatím na tom seriálu chybičku. Možná tak menší originalitu. Tak nějak mi to strašně připomíná britský seriál Podfukáři od BBC, podotýkám velmi kvalitní seriál. Co je však dnes originální? A kdo nemá rád filmy a seriály o zlodějích, ještě k tomu napravených?!
Má to skvělé hlášky, postavy jsou skvěle vykresleny, dokonce musím pochválit i obsazení. Matt Bomer v roli Neala jako podvodníka a zloděje, ale s dobrým srdcem, tak trochu playboyem je přesně ten typ člověka, kterého bych si představila, že je takový. Stejně jako Tim DeKayiho v roli pracovitého a čestného agenta FBI.
Člověk, který se pro tento seriál rozhodne, se jistě pobaví, ale užije si i ono napětí, tíseň ze zrady a klasické podfukářské fígle i policejní práci. Seriál není tolik znám, ale podle mě by si rozhodně zasloužil víc pozornosti.

Hodnocení: 8/10

Doporučuji:

Všem, co mají rádi krimiseriály, nebo filmy či seriály o podfukářích a zlodějích, komedie a mají dost volného času

Komentáře