Recenze na Doctora Who

Recenze na Doctora Who


Obecně o seriálu:

Seriál Doctor Who (Pán času) je britský sci-fi seriál od BBC, který vznikl zhruba před 50 lety. Vypráví o mimozemšťanovi, který si říká Doktor, pochází z starobylé rasy pánů času, lítá časem a prostorem ve své vesmírné lidi TARDIS, která vypadá jako policejní budka z 50. let. Aby se necítil osaměle, tak mu vždy dělají společnost nějaká mladá slečna a někdy i její přítel.
Doktor má 13 životů. Vždy, když mu hrozí smrt může reinkarnovat, změnit všechny buňky v těle. Tím však změní celý svůj zevnějšek, ale nejen to. Změní se mu i charakter a chutě. Jediné co zůstane, jsou vzpomínky a vědomí, proto to je pro něho, jako by zemřel. Díky tomu si Doktora mohlo zahrát již jedenáct herců.
Seriál má již 33 sérií, když počítám staré i nové. Seriál se točil totiž od roku 1963 a pokračovalo se až do roku 1989. Následně byl v roce 1996 natočen film, nové obnově se však seriál dočkal až v roce 2005 a pokračuje až do teď. V hlavní roli jedenáctého hraje Matt Smith a v rolích Doktorových společníků jsou Karen Gillan, Alex Kingston a Arthur Darvill.

Pro a proti, proč se na seriál podívat…

Seriál je jedním z nejdéle běžících sci-fíček a je velmi populární nejen v Británii.
Příběh nemusí hned každého nadchnout. Spousta lidí si může říci: "Co je to za blbost, mimozemšťan v policejní budce, který zachraňuje vesmír!" Já sama se přiznám, že jsem na to začala koukat z jistého masochizmu. "Tak, teď se podívám, jaká je to teda blbost…" Pravda je taková, že mě to celé naprosto překvapilo, a že i díky oné modré budce a absurditě onoho nápadu, je seriál dost specifický a originální.
Když je divák schopen překousnout levné kostýmy, triky, pohádkovou pohodu a naději, nechá se unést přes prostor a čas, vtipem, postavou Doktora, která je přitažlivě podivínská a šílená, ať ji hraje kdokoli, a problémy ve vesmíru, které nápadně odrážejí problémy, povahy lidí, zlozvyky a tak tady na zemi, objeví v tomto seriálu neskutečnou sílu a zábavu na dlouhé deštivé večery.

Hodnocení: 8/10

Doporučuji:

Všem, co mají rádi sci-fíčka, vtip, viděli nového Sherlocka a líbil se jim, mají spoustu volného času.

Komentáře