Fanfiction - Sériovky

"Byla jsi mi sestrou, prosím, postarej se o mé dva bratry."


Dokončeno
Podle předlohy: Naruto
Žánr: Záhadné, Dobrodružné, Drama, Smutné, Bojové


Popis:

Povídka hrající si s otázkou: Je dobré, že lidé v Konoze jsou hodně důvěřiví? Co se stane, když do Narutova světa umístím osobu, která zrovna není důvěryhodná, ani podobného přemýšlení jako ostatní postavy? Postavu, jejíž záměry jsou dost nejasné až do poslední chvíle? Postavu, která si s ostatními hraje a vše zaplete do neuvěřitelného spletence intrik, jen aby dosáhla svých cílů? Jaké to cíle však jsou?

(Moje první dílko s kterým jsem si dala tolik práce, že jsem ho přepsala do počítače a umístila na web...)


****************************************************************************

Bleach Europe

Dokončeno
Podle předlohy: Bleach
Žánr: Záhadné, Bojové, Dobrodružné, Drama, Hororové

Popis:

Bleach Evrope je spíše pouze inspirován myšlenkou shinigami, prázdných a společenstvím duší, než nějakým navázaným příběhem. Evropští shinigami, smrtky jsou tak trochu jinačí nátury a jejich situace i situace v jejich městě je dočista jiná, než u našich starých známých z anime a mangy.

****************************************************************************

Můj milý deníčku


Dokončeno
Podle předlohy: Sherlock Holmes
Žánr: Detektivní, Dobrodružné, Drama

Popis:

Sherlock Holmes je po smrti a Dr. John Watson truchlí, zemřel mu blízký a on se s tím musí vyrovnat. K smrti touží po rozptýlení, když ho upoutá článek v novinách o vraždě a on se rozhodne si připomenout staré časy. Všechno je zamotanější a ne vše je tak jak se zdá.

****************************************************************************

Potlačená identita se vrací

Dokončeno
Podle předlohy: Alex Rider
Žánr: Drama, Špionážní, Bojové, Dobrodružné

Popis:

Alex Rieder v pouhých čtrnácti letech nedobrovolně pracoval pro MI6 jako britský agent (jako James Bond). Ve svých patnácti ho konečně MI6 přestala využívat a on se tak rád vrátil ke svému vysněnému životu obyčejného studenta. Takto končí série knížek od autora Anthona Horowize, bylo by však zřejmě směšné se domnívat, že Alex žil dál spokojený a klidný život. Člověk jako on, s tím co prožil a s nepřáteli, které si za rok špionáže udělal… není možné, aby ho to jednou zase nedohonilo?!

****************************************************************************

Génius vs. Génius

Dokončeno
Podle předlohy : Death Note a Artemis Fowl
Tip : crossover
Žánr:Záhadné, Dobrodružné, Drama, Srategické

Popis:

Osobně nemám crossovery moc ráda, takže toto je asi můj první a zároveň i poslední crossover. Teď se asi ptáte proč, když nemám ráda crossovery, jsem něco takového psala? Důvod je na sadě. Já, jak jste si již asi všimli, mám ráda chladné geniální hrdiny, jako je právě Light z Neath notu, Lulouch z Code geass, nebo Artemis Fowl ze stejnojmenné série knížek od autora E. Colfera. Nemálo lidí z vás, kteří viděli Death note a Code geass, asi napadlo, co by se stalo, kdyby se setkaly Lulouch a Light. Mě se, když jsem viděla Death note a Code geass, zase vybavil jejich černovlasý, starší "příbuzný" Artemis Fowl, geniální Irský zločinec. Dost dobře jsem si nedokázala představit Lighta a Lulouche v jednom vesmíru, ale Lighta a Artemise ano, a tak tu máte můj crossover.

Snažila jsem se hlavní tendence seriálu Death note a knížky Artemise Fowla zanechat. Ten, kdo však čeká velkou bitvu strategií dvou géniu, ze které jako vítěz vyjde pouze jeden, může být zklamán. Jedná se spíše o bitvu slov a pouze operování s potencionálním nebezpečím. Tedy filozofická a slovní přestřelka o správnosti rozsudku smrti a našeho jednání, co je to přátelství a jiná témata…

Slova se nám stala novým kopím, které zabodáváme do myslí a ovládáme jím druhé.

(Ten, který nečetl Artemise Fowla, nebo neviděl Death note, si tuto povídku také může přečíst. Na začátek jsem dala krátké úvody o čem seriál a knížka jsou.)

****************************************************************************

Za slavnou a krásnou Gallifray

Dokončeno
Podle předlohy: Doktor Who
Žánr: Drama, Bojové, Dobrodružné, Tragické, Smutné, Záhadné, sci-fi, Love


Popis:

Nejsem takový znalec Doktora Who, vlastně jsem viděla pouze nové série, ale rozhodně až budu mít čas tak plánuji se podívat i na ty staré. No, takže se může moje povídka trochu rozcházet se starými sériemi, protože se opírám jen o ty nové, nicméně nezapomínejte na první pravidlo "Doktor lže", navíc v celé sérii je docela dost rozporů, takže kdo ví, jak to vlastně bylo?

Fanfiction, která vypráví o poslední časové válce, o tom jak došlo k tomu, že Doktor zabil všechny svoje lidi, a vysvětlující i to, proč byla poté devátá verze Doktora citově vyprahlá. Nejen však to, vysvětluje i jiné povahové rysy nových Doktorů, jejich jednání i výroky.

Na rozdíl od klasické předlohy Doktora Who, které do těžkých témat vsunuje vtip až dětskou naivitu a hravost. Tato fanfiction operuje převážně s těžkým tématem a dramatem a komiky je tam oproti seriálu jen lehký odvar. Není to asi klasické ztvárnění Doktora, na které jsme zvyklí. Těžko bych do tématu hrůz války, volby mezi špatným a horším, oběti, otázku, co je správné, definici božství a dialogu o morálce zabudovala dětskou naivitu a hravost. Samotného Doktora nepřestavují jako bloudícího božského poutníka. Nijak ho nezbožňuji, i když bude mít jako vždy za úkol zachránit celý svět. Doktor v mé povídce je obyčejný člověk, nebo bych spíš měla napsat mimozemšťan, který ztratí veškeré své iluze i vše ostatní a zbyde mu jen jeho věrná kamarádka -modrá budka-.

****************************************************************************

Dean Winchester je žena jménem Piper Halliwell

Dokončeno
Podle předlohy : Charmed (Čarodějky) a Supernatural (Lovci duchů)
Tip : crossover
Žánr: Bojové, Dobrodružné, Komedie, Parodie


Popis:

Bláznivý komediální crossover na seriály Supernatural (lovci duchů) a Charmed (čarodějky). Ano já vím, nemám ráda crossovery, nechtěla jsem už další napsat, ale ten nápad přišel tak nějak sám a já nemohla odolat a tu zhůvěřilost si odpustit. Navíc tyto seriály jsou si tak podobné. Ne, jsou víc než to. Supernatural je skoro to samé jako Charmed akorát s muži v hlavní roli, kteří nemají žádnou nadpřirozenou moc. Je temnější, hrozivější a hrdinové daleko více jsou spjati se svým posláním, které je trýzní. Je tu taková podoba, kterou má "chorá mysl" nemůže nechat plavat. Mimo to také někdy potřebuji se trochu uvolnit a udělat si z něčeho legraci.
Pomocí kouzla se dva podobné životy prohodí. Tento střed odhalí mnohé. Pomůže hlavním hrdinům s volbou, dopřeje jim většího lidu, porozumění a poskytne mnoho úsměvných situací.

****************************************************************************

Poezie Pauly Nancy Millstone Jenningsové z Greenbridge v hrabství Essex v Anglii


Podle předlohy : Stopařův průvodce po Galaxii
Žánr: Komedie, Parodie, poezie



Popis:

Stopařův průvodce říká o špatné poezii toto: Vogonská poezie je ovšem až třetí nejhorší ve Vesmíru. Druhá nejhorší je poezie Azghotů z planety Kria. Když král jejich básníků Chrochtos Nadýmavý recitoval svou Ódu na malou hrudku zeleného hnusu, již jsem objevil v podpaží jednoho letního jitra, čtyři posluchači zemřeli na vnitřní krvácení a předseda Středogalaktické komise pro mrzačení umění přežil jen díky tomu, že si uhryzl jednu nohu. Tvrdí se, že Chrochtos byl poněkud "zklamán" přijetím své básně, a právě se chystal začít předčítat svou epickou skladbu o dvanácti knihách, nazvanou Mé oblíbené chrochty ve vaně, když vtom jeho vlastní tlusté střevo v zoufalém pokusu zachránit životy a civilizaci mu vyskočilo až do krku a zadusilo mozek.

Nejhorší poezie, jaká kdy byla napsána, zanikla spolu se svou tvůrkyní Paulou Nancy Millstone Jenningsovou z Greenbridge v hrabství Essex v Anglii při zkáze planety Země.

Ano, uhádli jste správně, jsem zpět s další FF tentokrát na dílo Douglase Adamse Stopařův průvodce po Galaxii. Minimalistické dílko přesto doufám, že se to bude "nebude líbit". Vážně nečtete to, pokud nechcete spáchat sebevraždu.


****************************************************************************

Možná vedlejším účinkem je láska, před použitím se poraďte se svým čarodějem

Dokončeno
Podle předlohy: Merlin
Žánr: Love, Slash, komedie, Parodie, Přátelství



Popis:

Aneb svlékni se, Merlione! Nebo bych to mohla ještě pojmenovat: Pes jitrničku sežral.

Tak ještě jedna FF na Merlina, proč? Sama nevím asi sem měla zase nějakou tu bláznivou náladu. Stupidní fóry, jak z mateřské školky a rozhovory, jak z absurdního dramatu, které jsem se značnou oblibou praktikovala na gymplu, mi asi vážně chybí :-)

Taková moje blbůstka Artuš je smrtelně raněn a Merlin je nucen jak jinak než ho s pomocí kouzla vyléčit, má to však háček. Kouzlo má vedlejší účinek. Co to je, a jak se naše dvojice s tím popere? Co může prozradit sen? To a mnohem víc…

(Upozornění: Tato povídka může způsobit výbuchy náhlého smíchu, které muž vést až k poprskání počítačového monitoru, proto prosím všechny případné čtenáře, aby v ní nejedli a ani nepili. Děkuji.)

****************************************************************************

Dvě strany jedné mince

Dokončeno
Podle předlohy: Merlin
Žánr: Love, Drama, Smutné, Přátelství




Popis:

No, tak je to tady, ona slíbená "Merlinovka", bohužel obávám se, že tentokrát to nebude tak úplně funny jako minule a návaznost na minulou kapitolovou "Merlinovku" bude pouze taková sporadická.
Jak už sám název napovídá, opět se to celé bude točit kolem vztahu Merlina a Artuše, ale nejen o tom. Tentokrát bude povídka vystavena po drobných kapitolách jednotlivých výpovědí postav z posledních dnů před Artušovou smrtí, čili díl 5x12.


Merlin lže! Merlin se skrývá za třpytivým závojem. Tuší postavy, kdo ve skutečnosti je a víme to my? Co znamená onen titul Emrtys, co je skutečná síla? Jak jeho lež a tajnůstkářství zasahujete do myslí jeho přátel? A jak zasáhne jeho náhlý odchod před bitvou?

Je to takové mé větší rozloučení s fandomem Merlin, i když tento seriál mě bude inspirovat ještě i nadále. Tak doufám, že se to bude líbit, i když to asi není přesně to, co jsem slibovala. :-)

****************************************************************************

Ťuk, ťuk, vyléčíte mě?

Dokončeno
Tip : crossover
Podle předlohy: Dr. House a Alex Rider
Žánr: Přátelství, detektivní, dokrodružné, komedie, špionážní





Popis:

Dr. House přijme nezvyklého pacienta. Mladíka se střelnou ránou, vyvrknutým kotníkem a zlomenýma žebry. House však není typ doktora, který přijímá pacienty s nezajímavou diagnózou. Proč to udělal? Zajímá ho snad pacient sám o sobě? Všichni si myslí, že chce řešit hádanku, kdo onen pacient je a jak k oněm zraněním přišel, ale House po tom nijak moc nepátrá. Navíc se chová naprosto podivně. Tedy naprosto "nehousovsky". Proč onoho pacienty vlastně přijal? Kdo onen pacient je? A proč se House chová tak prapodivně?

Tak FF tentokrát crossover na Dr. House a Alexe Ridera. Taková oddechovka. Prostě se mi chtělo napsat nějakou blbůstku pro radost.

****************************************************************************

Doktor kdo, doktor čeho?

Dokončeno
Tip : crossover
Podle předlohy: Myšlenky zločince (Criminal minds) a Pán času (Doctor who)
Žánr: Přátelství, detektivní, dokrodružné, komedie



Popis:


Zase něco lehčího na vydechnutí. Tentokrát crossover na seriály Doctor Who (Pán času) a Crimine minds (Myšlenky zločince).

Fanoušci obou seriálů, řekněte po pravdě, určitě vás to také napadlo! Dr. Dr. Spencer Reid je chodící reklama na Doctora who, od toho jak vypadá a oblíká se, po to, že je Doktorovím fanouškem a v samotném seriálu se o Doktorovi a TARDIS několikrát zmiňuje.

Takže přináším sérii krátkých na sobě nezávyslích jednorázových FF založenou na podobnosti charakterů Dr. Reida a Doktora. Snad se to bude trochu líbit.


****************************************************************************

Špatné dny Johna Watsona

Rozepsáno
Podle předlohy: Sherlock
Žánr: dokrodružné, horor, military, psychologické, drama

Popis:

Každý máme své dny, kdy si říkáme, že kdybychom zůstali v posteli, udělali bychom lépe, jenže bohužel tak to nefunguje. Nevíme, co nás toho dne čeká, když vstáváme. Musíme vstát, protože nás mohou potkat, ale i věci dobré.

Mnohdy když se díváme na druhé, nemáme ponětí, kolik takových dnů je potkalo a jak skutečně zlé byly. Za mírnou laskavou povahou a sladkým hřejivým úsměvem se může skrývat bolest a utrpení, protože to co nás činí soucitnými a laskavými k druhým, není jen výchova a to že teď se máme dobře, ale i to, že předtím jsme se dobře nemněli a víme, jaké to je.


****************************************************************************

Alexander John Rider Gibbs

Dokončeno
Podle předlohy: Alex Rider a NCIS
Žánr: dokrodružné, záhadné, komedie, parodie


Popis:


No jo, další FF na téma Alex Rider, která je přímo strašně podobné té s Housem. Je to opět taková nicneříkající pohodovka. Crossover, který je jen o crossoveru, nepřinášející žádnou velkou myšlenku, nerozvíjí nějakou velikou diskuzi, ani to není čistě komedie. Všichni hrozně milujeme Mary Sue, když autor hlavního hrdinu učiní všemocného, zvláště když je to náš agent 00nic…

**************************************************************************

Skutečná FBI

Dokončeno
Podle předlohy:
Supernatural (Lovci duchů) a Criminal minds (Myšlenky zločince)
Žánr: relaxační, záhadné, detektivní, fantasy


Popis:

Tým Útvaru analýzy chování FBI pátrají už přes dva měsíce po neznámém, který má již za sebou řadu mrtvých žen a zvláštní vampyrické a sektářské sklony. S případem jsou téměř v koncích, když tu jim najednou zavolá jakýsi záhadný informátor s novinkami o případu…

**************************************************************************

Šťastni v normálu

Dokončeno
Podle předlohy:
Supernatural (Lovci duchů)
Žánr: záhadné, smutné, fantasy


Popis:

Soubor FF drabblů na seriál Supernatural (Lovci duchů).
Sladký je život mimo nadpřirozeno, sladký je život těch, co nejsou hrdiny… nebo že by ne?!

**************************************************************************

Svatební cesta

Dokončeno
Podle předlohy: Supernatural (Lovci duchů)
Žánr: love, AU, relaxační

Honeymoon trip by jajafilm


Popis:

Když se Deanovi nevydaří svatba s Lisou, je velmi zklamán a raněn. Zbylo mu jen sebeobviňování, sny a zaplacený výlet do Rakouska pro dvě osoby. Dean není nijak bohatý a tak se mu nechce vyhodit drahé lístky jen tak do koše. Místo tedy ex-skoromanželky na výlet pozve Castiela, svého dlouholetého nejlepšího přítele. V životě je důležité umět říci NE a umět říci ANO.

PS: Nééé, vůbec bych neměla psát něco jiného a vůbec tohle není jen taková drobnost bez většího smyslu a myšlenky, jen Love story pro moje pobavení (a potěšení všech slasherek).
Poslední dobou mi psaní nějak nejde a ne, že bych neměla inspiraci, ale spíše se mi motají slova, věty se mi podivně skládají, popisy mě nebaví. Pospíchám, nevím proč, a potěšení už je také méně.

**************************************************************************

Sladké sny

Dokončeno
Podle předlohy:
Různé fandomy
Žánr: Love, horor, drama, humor


Popis:

Soubor několika drabblů z různých fandomů, provázaných jednoduchou otázkou: O čem se hrdinům zdá?

Sny jsou zajímavá věc, jsou to zážitky iluzorních hlasů nebo jiných vjemů vytvářených mozkem během spánku v rámci procesu snění. Zasahující mnohdy tak do našeho podvědomí ukazující naše nejniternější tužby i obavy.

Mohou být různé, od těch příjemných, praštěných k děsivým hrůzám, kdy se člověk probudí zpocený a celý se třese. Pro tento soubor, jsem se rozhodla, že se hlavně zaměřím právě na noční můry… protože i ti největší hrdinové mají z něčeho strach.

**************************************************************************

Sluha dvou pánů a jedné ženy

Dokončeno
Podle předlohy: Harry Potter
Žánr: Love, drama, smutné


Popis:

Soubor tří drabblů z fandomu Harryho Pottera.

Severus Snape je mužem, který slouží dvěma pánům: Albusi Brumbálovi a Voldemortovi. Komu je však skutečně věrný?

**************************************************************************

Lokiho svět

Dokončeno
Podle předlohy: Marvel a The Night Manager (Noční recepční)
Žánr: Drama, špionážní román, fantasy, crossover


Popis:


Loki je za trest po útoku na New York vyhoštěn na planetu, kterou si chtěl podrobit. Díky tomu začíná pomalu rozumět obyvatelům Midgardu a je mu dána příležitost ukázat, že i klam, přetvářka a chaos můžou stát na dobré straně.


**************************************************************************

Bystrozor

Dokončeno
Podle předlohy:
Harry Potter
Žánr: Drama, fantasy, detektivka, krimi, mystery, akční


Popis:

Harry Potter nedávno oslavil třicet let a pracuje jako bystrozor. Ač je asi nejslavnějším čarodějem své doby, stojí jeho život za vy-víte-co. Zachránil celý svět před strašlivým černokněžníkem Lordem Voldemortem, ale svoji rodinu ochránit nedokázal. Jeho žena Ginevra zemřela a jeho děti též, přičemž se nepřišlo na to, kdo je za jejich vraždu zodpovědný. A tak se hrdina kouzelnického světa utápí v alkoholu, trpí nočními děsy a schovává se před svými fanoušky pomocí mnoholičného lektvaru.

Když dostane za úkol prověřit zmizení jednoho rozhodčího famfrpálu, který se měl původně účastnit chystaného mistrovství Evropy, moc se mu do toho nechce, a to ještě netuší, co ho čeká…

**************************************************************************

Daň za hrdinství

Rozepsáno
Podle předlohy:
Alex Rider a Spider-Man
Žánr: Drama, sci-fi, krimi, mystery, školní život


Popis:

Dva hrdinové. Jeden bere záchranu světa za svoji povinnost, druhý být hrdinou nikdy nechtěl.

Peter Parker úspěšně zvládl absolvovat střední školu, povedlo se mu očistit a popřít své alter ego Spider-Mana a po tom všem zrovna nastupuje na vysokou školu Empire State University. Je natěšený a zároveň nervózní z nového prostředí, zkušeností i spolubydlícího. Tím má být Harry Osborn, syn slavného podnikatele. Když ovšem přijde na pokoj, vše je jinak. Mladý Osborn si balí a Peter tak místo něj dostane jakéhosi Alexe Pleasura.

**************************************************************************

Zákeřná pravda

Rozepsáno
Podle předlohy:
 Myšlenky zločince (Criminal Minds) a Fullmetal Alchemist
Žánr: Fantasy, sci-fi, krimi, detektivka, mystery


Popis:

Aaronovi Hotchnerovi se zdá o neexistující zemi jménem Amestris. Své představy ignoruje a nepřikládá jim velikou váhu. Sen je jen sen, že?! Jenže to se brzy má změnit, když on a jeho tým jsou povoláni do New Yorku k vyšetřování několika vražd.


Komentáře