Lokiho svět

Lokiho svět



Byl vyhnán, byl potrestán za svoji pýchu. Nelíbilo se mu, že obyvatelé planety, svěřené jeho adoptivní rodině, se vraždí a jejich srdcím vládne nejistota. Chtěl jim vládnout. Myslel si, že pevnější ruka jim pomůže. Tragicky se ovšem mýlil. On sám to měl pochopit mnohem dříve. Midgarďané milují svobodu a nelze je spoutat. Jsou povahou mnohem blíže jemu samotnému, než jakémukoliv Ásovi. Teď, pod rouškou nové identity, sražený na úroveň jednoho z nich, to konečně viděl. Se zlem na Zemi se dá bojovat jen jedním jediným způsobem - zevnitř.

"Vy jste příliš perfektní," pravila agentka Burrová a Loki odolal náhlému popudu se ušklíbnout. Není perfektní, je bůh! Ještě stále ano, i když ztratil většinu své moci. "To je váš problém. Já vás nechci perfektního. Dejte si sušenku," řekla a podala mu celozrnné cosi, co bylo spíše parodií na sušenku, ale i když i na poměry Midgardu onen pokrm nevypadal příliš lákavě, Loki to neodmítl. Nezdálo se to slušné a byl zvědav, jaké má tato smrtelnice s ním plány. Líbila se mu. Jevila se odhodlaně a nesmlouvavě. "Budete hrát největší představení ve svém životě." Skutečně? Tak to byl vážně zvědavý! "Uvnitř vás číhá poloviční psychopat, Jonathane?" Jen poloviční, jeho rodina by určitě nesouhlasila a ani všichni slavní Avengers. "Chci, abyste ho našel a držel se ho." Tak to je asi první midgardská žena, která si něco takového přeje! "Jakmile budete v Devonu, bude z vás druhý nejhorší člověk na světě, první místo už je zabrané. Žádné správně a špatně pro vás nebude platit, vše bude jen já, já, já. Nikomu neustupte ani o píď, někdo vás vytočí, jednu mu prašťte, někdo vám zkříží cestu, Bůh mu pomáhej. Chci, abyste k smrti vyděsil každého, a to včetně mě." To už se stalo, znovu to nebude asi problém. Jen jeho otec a bratr z toho asi nebudou zrovna nadšeni. "Richard Roper musí vědět, že jste ve stejné lize jako on. Pro něho zákony neplatěj a neplatěj ani pro vás. Když to uvidí, začne vyjednávat, dostaneme ho do úzkých a probodneme ho. Vyhovuje vám to tak?" Jestli to vyhovuje! U Devíti, ta smrtelnice po něm chce, aby dělal to, co umí nejlépe: klamat, lhát, a sít kolem sebe chaos, který jim pomůže vyhrát.

Tak přeci - Midgard je jeho. Vždy byl, jen jiným způsobem než si myslel. Jaký jiný svět by mu umožnil být tím kým je a zároveň stát na správné straně? Bez ohledu na to, jak moc Thor miluje tuto Zem a lidi, tato planeta vždy patřila jemu. "Ano."








Komentáře