Sluha dvou pánů a jedné ženy - Albus Percival Wulfric Brian Brumbál



Sluha dvou pánů a jedné ženy





Albus Percival Wulfric Brian Brumbál



Albus Brumbál se hluboce nadechl čistého vzduchu a prstem si narovnal půlměsícové brýle. Stál na vrcholu astronomické věže, ze které byl nádherný výhled, ale on si ho již plně vychutnat nedokázal. V očích mu pálilo, hlava mu třeštila a sotva se mohl bez bolesti pohnout. Jed v těle už pokročil. Jeho konec přijde již brzy.

"Volal jste?" ozval se za ním melodický hlas, který mohl patřit jen jediné osobě; Severusovi Snapeovi. Na ředitelově tváři se objevil úsměv. Mistr lektvarů mu byl velmi blízký. Členové Fénixova řádu by se asi podivili, kdyby se dozvěděli, že z nich všech je to zrovna bývalý Smrtijed, který má jeho plnou důvěru a jenž se mu nejvíce podobá. Muž v černém s ním měl společnou životní změnu názoru na mudlovskou komunitu, ochotu činit zlé skutky pro lepší zítřky a jako v jednom z mála v něm třímala magická moc, která se Albusovi mohla téměř rovnat. Severus byl talentovaný, magicky silný, velmi inteligentní a nebylo mu ani čtyřicet. Pokud se ten muž dožije věku, ve kterém teď byl Brumbál nebo Tom Raddle, mohl by se stát až děsivým kouzelníkem. Ovšem na rozdíl od ředitele Bradavic a Voldemerta, to nebyl zrovna styl Prince dvojí krve. Snapeovi více, než záře slávy, sloužil stín. Sedla mu role šedé eminence, držící všechny trumfy a nechávající protivníka ho podceňovat. Navíc pro čaroděje jeho velikosti měl příliš dobrotivé srdce.

Hlava Fénixova řádu si povzdechla, ale nic neřekla. Pro jednou mistra lektvarů nezavolala proto, aby ho něčím úkolovala, ale jen čistě pro jeho společnost. Vynucených laskavostí bylo již dost, včetně té poslední - žádosti o rychlou smrt. Ta možná byla nutná, ale též i příliš krutá. Severuse to bezpochyby ranilo. Komu jinému by však něco podobného mohl jen říct, natož ho o to žádat? Nikdo jiný by to nedokázal, nebyl by ochoten, nerozuměl by…








Komentáře