Alexander John Rider Gibbs - 01

Alexander John Rider Gibbs


PA: No jo, další FF na téma Alex Rider, která je přímo strašně podobné té s Housem. Je to opět taková nicneříkající pohodovka. Crossover, který je jen o crossoveru, nepřinášející žádnou velkou myšlenku, nerozvíjí nějakou velikou diskuzi, ani to není čistě komedie. Všichni hrozně milujeme Mary Sue, když autor hlavního hrdinu učiní všemocného, zvláště když je to náš agent 00nic…

Leroy Jethro Gibbs už dlouho uvažoval o adopci. Chtěl rodinu, ale o svou dceru a ženu přišel, a sice byl poté ještě třikrát ženat, ale nikdy to nějak nevyšlo. Adopce byla asi jediná možnost, pokud se tedy nechtěl oženit po páté, což skutečně nechtěl. Dokázal si představit, jaký by byl život, kdyby do něho zase pustil další osobu. Jeho představa by odpovídala, kdyby však adoptoval normálního kluka z ulice, kdyby k tomu nakonec nedošlo, tak jak k tomu došlo, a iniciátorem toho celého nebyl jeho "oblíbený" agent z FBI T.C. Fornell.
Jednoho bláznivého dne zase zavítal Fornell do ustředí NCIS. Jeli spolu výtahem a Gibbs ho zastavil v mezipatře, aby mohl agenta FBI vyslechnout mezi čtyřma očima, co po něm u všech rohatých chce. Fornella tato jeho akce nijak nevyvedla z míry, byl na to zvyklý, Gibbs často zastavoval výtah, aby někoho mohl zpovídat.
Agent FBI bezeslová podal Gibbsovi složku a ten ji otevřel. Hodil však na Fornella zmatený pohled, když spatřil v ní fotku blonďatého chlapce.
"Alexander John Rider," přečetl nahlas.
"Původem Brit, přicestoval sem před rokem, to mu bylo patnáct," kývl Fornell.
"Proč se o něj zajímá FBI? Něco provedl, nebo se mu něco stalo, a co s tím mám společného NCIS?" zachmuřil se Gibbs.
"Přišel sem s adoptivními rodiči a sestrou Edward, Liz a Sabina Pleasures. Před dvěma dny byla jeho nová rodina zavražděna" pokračoval dál Fornell zdánlivě bez odpovědi. Agent NCIS svraštil své čelo ještě víc. Přijít o celou rodinu bylo těžké, přijít o celou rodinu dvakrát bylo strašné, a byl to ještě kluk. "Přišel jsem s prosbou."
"Prosbou o co?" nechápal Gibbs. "To co říkáš, nemá pointu."
"Zaslouží si rodinu. Zaslouží si někoho, na kom mu bude záležet a komu bude zase záležet na něm."
Gibbs pochopil, ale proč to má být zrovna on? Vždyť se v životě nepotkali, neznal ho, a proč se vlastně o to stará FBI? Copak má snad Federální úřad pro vyšetřování v popisu práce shánět osamělým sirotkům chůvy? Bez ohledu na to, jak Alexandrův příběh byl smutný, dojemný a tragický, bez ohledu na to, že s Fornellem pro tentokrát souhlasil, ten kluk potřeboval rodinu, tahle situace byla divná, hodně divná.
"Ano, měl by někoho mít, ale proč já?"
"Neuraz se, ale ty si jí taky zasloužíš. Navíc, jsem si jist, že si budete skvěle rozumět. Máte toho hodně společného."
Hodně společného! Co by mariňák, nebo bývalý mariňák, mohl mít společného s dospívajícím? Bolest! Jeho druhá rodina byla zavražděna. Bolest ze ztráty bližních. Napadlo ho a žaludek se mu obrátil vzhůru nohama. "Uvažoval jsem o adopci, a i když by bylo těžké asi přijmout chlapce s takovým psychickým zatížením, udělal bych to s radostí, pokud by to chlapci pomohlo."
"Rider by tě nijak nezatížil. Myslím, že bys mohl klidně pracovat pozdě do noci i několik dní se neukázat doma, jak si byl zvyklí dosud. Umí se o sebe postarat sám. Kdyby to nějak šlo, udělali bychom mu výjimku ze zákona…" Agent FBI mluvil dál, ale to, co říkal, se Gibbsovi ani zemák nelíbilo.
"Zbláznil si se!? Je to jen kluk, je mu sotva šestnáct. Přišel o rodinu a ty bys ho nechal, žít samotného? Myslel jsem, že se shodneme, že potřebuje rodinu," zavrčel Gibbs a Fornell si povzdechl.
"Rider nepotřebuje rodinu, Rider si jí zaslouží. Tím, že jsem řekl, že se o sebe dokáže postarat sám, jsem tě nechtěl zmanipulovat, abys do toho šel. Jen jsem konstatoval pravdu. Naučil se velmi dobře tyhle situace zvládat. Viděl a prošel si velkým zlem. Má toho hodně za sebou a my všichni mu dlužíme, ale nebudu ti lhát, i tak to nebude jednoduché," snažil se Gibbsovi to celé Fornell vysvětlit, ale byl to nadlidský úkol, protože i on sám toho věděl zatraceně málo, a to co věděl, ho děsilo.
"Co tím myslíš?" zeptal se ho jeho kolega od NCIS.
"Pochopíš, až ho poznáš, jestli se tedy rozhodneš ho adoptovat. Nečekám, že mi teď odpovíš, je to složité a velké rozhodnutí. Nech si tu složku, přečti si jí a pořádně si to nech projít hlavou," řekl Fornell a zmáčkl tlačítko, aby se výtah zase rozjel, čímž naznačil, že rozhovor právě skončil.




Komentáře