Originální povídky - Sériovky

Vražedné umění

Dokončená první série
Žánr: Detektivní, Dobrodružné, Drama, Love

Popis:

Ing. Alena Nová je obyčejná restaurátorka pracující ještě na škole VŠCHT, v něčem se však odlišuje. Je velmi zdatná ve svém oboru a tak ji využívá i BIS. Společně s agentem Kubou řeší různé případy a nejen je. Můj pokus o žánr Love, ale i ostatní čtenáři, co tento žánr nemusí, si asi přijdou na své.


**********************************************************

Smetí z mé kapsy

Popis:

Soubor různorodých povídek, které mají filozofický, nebo psychologický charakter.


***************************************************************

O dívčí válce, hrdinné Vlastě, lásce a utrpení

Dokončeno
Na pár: Šárka X Ctirad
Žánr:Love, Bojové, Dobrodružné, Drama, Smutné

Popis:

Tato drobná dvoudílná série je takovým mým převyprávěním pověsti O dívčí válce ze Starých pověstí českých. Romantický a zároveň dobrodružný příběh.


******************************************************************

Andělé patří do nebe

Dokončeno
Na pár: Eva X Roman X Viktor
Žánr: Literární, Série, Drama, Love

Popis:


Nop, tuto divadelní hru jsem napsala zhruba tak před rokem. Nebyla jsem s ní tak spokojená jako obvykle s jinými mými díly. Za prvé byla až příliš levicová a já nerazím levicovou politiku, vlastně většinou nerazím žádnou politiku. Takže pokud v tom něco takovéto budete vidět... já jsem to nenapsala s tím to úmyslem, vůbec jsem tyto myšlenky tam nechtěla. Druhá věc na této hře, co mi vadila, byly ony rýmy. Přesněji to, že rytmus není vždy správný, nikdy mi to tak docela tohle nešlo.

Nechtěla jsem ji tedy vůbec publikovat, naneštěstí si jí přečetla má kamarádka a měla na tuto hru opačný názor. Takže nakonec díky ní jsem ji tady uveřejnila...
Ať na tuto hru nakonec budete mít jakýkoliv názor, doufám, že i přes její chyby nakonec bude dobře, že tato divadelní hra nezůstala v mém šuplíku.


************************************************************************

Lháři

Dokončeno
Žánr: Dobrodružné, drama, smutné, thriller, detektivní, psychologické, slash, komedie

Popis:


Někdo zabíjí homosexuální páry tvořené dvěma muži s věkovým rozdílem zhruba deseti let. Mladší z dvojice jsou většinou inteligentní, prudce zakřiknutí mladíci. Starší muži jsou většinou bohatí podnikatelé. Protože vraždy se týkají velmi uzavřené sociální skupiny, mohlo by se jednat o extremismus vůči gay-komunitě. K případu je pozvána i BIS, mladý a geniální Dr. Roman Procházka a jeho nadřízený David Hajman.
Dva příslušníci zpravodajské služby dělají návnadu a oba se tak vystavují nehoráznému nebezpečí nejen v podobě vraha, jenž je může zabít, ale stačí už bohatě jen pouhý psychický nátlak, jemuž jsou oba vystaveni.




*************************************************************************

Veselé historky z pekla

Dokončeno
Žánr: Dobrodružné, smutné, komedie, školní prostředí (TF)


Popis:

Život vysokoškolačky není žádné peříčko. Dominika a Jaroslava jsou dvě zbylé bojovnice za kredity a titul, jdoucí proti přízni osudu. Pobavte se s nimi nad mizérií, ve které se pachtí, a seznamte se se dvěma osobnostmi, které jsou jak oheň a voda.

PS: Každá kapitola začíná představením. Nejedná se o začátečnickou chybu nezkušené autorky, je v tom záměr.

**********************************************************************

Prokletý

Nedokončeno
Žánr: Dobrodružné, smutné, fantasy, horor, mystery



Popis:

Na světě je jen šest bytostí a věcí, které mají tu moc splnit vám cokoli, co si zamanete, aniž byste se museli zaplatit svojí duší. Věci a tvorové schopní překroutit čas a prostor, převrátit realitu a bolest obrátit v radost. Jednou z těchto zázračných věcí byl deník jisté neznámé spisovatelky, která žila jen pro svoji rodinu a psaní natolik, že po sobě údajně zanechala několik svazků zápisníků, do kterých přešla její duše. Pokud do nich majitel něco napíše, duše oné spisovatelky dá sílu k tomu, aby se slova stala skutečností. Má to ovšem háček musíte být právoplatným držitelem tohoto cenného artefaktu.

AP: Dílko původně napsané jako FF na seriál Supernatural, avšak od canonu se liší na tolik výrazně, že bychom zde mohly prakticky hovořit spíše o inspiraci, nežli o poctivé FF.
Povídku jsem průběžně psala od roku 2012 do přelomu 2015/2016, přičemž jednotlivé kapitoly nebyly napsány přímo vždy tak, jak jdou za sebou. Publikuji to ovšem poprvé až dnes, kdy konečně došlo ke korekci, za kterou vděčíte autorce VivianaStellata. Je ovšem znát, že se jedná o dílko značně uleželé.

Komentáře