Lháři - Začátek pekla


Začátek pekla


Bylo přesně 0:31, když na pumpě v České republice, přesněji na jedné z těch nacházejících se mezi Prahou a Černošicemi, zastavilo auto. Bílý Mercedes se značkou 4A2 3000 a dvěma pasažéry, muži.

Mladší z nich seděl, tedy spíše ležel, opřený o sklo a podřimoval. Měl krátké hnědé vlasy, které mu teď trčely na všechny strany, plné rty mírně pootevřené, v obličeji jemné rysy a na sobě košili, přes kterou měl přetažený vytahaný zelený svetr. Černé rifle mu držel pásek stejné barvy a nohy mu zdobily tenisky. Druhý muž, řidič, byl zhruba o deset let starší. Měl krátké černé vlasy, hnědé oči, veliký výrazný nos, hranatou bradu a tělo klasického muže s výraznými rameny, ale celkem atletickou postavou, avšak vyloženě vychrtlý jako mladík nebyl. Na sobě měl černý oblek se světle zelenou kravatou, jako by se zrovna chystal někam na konferenci, a tomu odpovídalo i jeho chování. Na obličeji si držel neproniknutelnou masku, kterou nehodlal sundat až do chvíle, než se mladík vedle něj zavrtěl a pomalu, rozespale, zamžoural na svého partnera. Starší muž zjihl a věnoval mu srdečný úsměv.

„Jen natankuji. Za chvíli jsem zpět," ubezpečil ho a vystoupil z auta. V ten samý okamžik, hned několik metrů od jejich Mercedesu, zaparkovala modrá dodávka značky Škoda. Na rozdíl od prvního vozu však z dodávky nikdo nevystoupil. Hnědovlasý mladík se zamračil na poznávací číslo dodávky, stálo na ní: 2P3 1010. Kde jenom ho již viděl? Byl si stoprocentně jistý, že to něco znamená, ale co?

Starší z dvojice již stihl natankovat a zamířil do krámku ke kase. 2P3 1010. Kde? Co to znamená? Supermarketové dveře z plexiskla se otevřely a muž se zelenou kravatou vešel do zářivého světa sladkostí, křupek, pití, baget, časopisů a cigaret. Dodávka stála stále na místě bez zjevného pohybu uvnitř. Mladíkův partner zaplatil za benzín starému, plešatému muži za pokladnou, který mu poděkoval a popřál šťastnou cestu. Černovlasý muž jen kývl s kamenným výrazem v obličeji, který nedal navenek znát žádnou z emocí, jako by na ně měl právo pouze a jen hoch v Mercedesu. 2P3 1010, číslo z televize, číslo z večerních zpráv. 2P3 1010. Jedno z oken dodávky se otevřelo. Muž v obleku vyšel z obchodu. 2P3 1010, číslo dodávky podezřelého z nedávných vražd. Brunet zbledl a okamžitě vyskočil z auta.

„Kamile, musíme rychle odsud, ta dodávka..." křikl, ale bylo příliš pozdě. Na zelené kravatě se na pár vteřin objevilo červené světýlko laseru a vzápětí se ozval výstřel. Starší z dvojice se skácel k zemi. Jeho partner k němu okamžitě přiběhl. Bílá košile se nasákla rudou tekutinou. Krev byla na zemi. Dostala se až k saku a kalhotám a byla i na mladíkových roztřesených rukou. Snažil se ji zastavit, ale nešlo to. Prosil svého přítele, ať zůstane s ním. Ten ho však již neslyšel. Jen zavřel oči a již je neotevřel. Bylo to strašné a byl to jen začátek. Začátek pekla.






Komentáře