Daň za hrdinství 09 - Hrozby

 

Hrozby


Peter hleděl na dvě obálky, které jim kdosi podstrčil pod dveřmi do pokoje. Obě byly obyčejně bílé, jedna však v sobě ukrývala zářivě barevnou pozvánku na party, pořádanou Harrym, a ta druhá krátký vzkaz.

 

V pátek 19. 3. ve 20:00 se dostav na střechu Flatiron Building. Pokud tak neučiníš, zaplatí za to tví nejbližší.

 

Nic dalšího tam nestálo a vzkaz se tak dal tím pádem vyložit různě, mohlo se třeba jednat o žert, ale za svou dlouhou kariéru superhrdiny již obdržel mnoho podobných dopisů, aby dokázal rozpoznat vyhrožování smrtí. To, že vzkaz neobsahoval oslovení, jméno adresáta, známku a další formální náležitosti, byl jistě jedním z ukazatelů. Dalším vodítkem bylo to, že ty dvě věty byly napsané na počítači a pak vytištěny, i když by bylo rychlejší je napsat rukou. Peter se zamyslel. Pokud věděl, jeho poslední Nemesis Zelený Goblin dosud neznal pravou identitu Spider-Mana, i když od toho incidentu s Mystériem tu vždy byla možnost, že zločinec dnes prostě nevěří předloženým důkazům, či jeho šarádu prohlédl. Při této myšlence se Peter zamračil. To by mu tak akorát scházelo, aby další maniak šel po tetě May, nebo jeho přátelích.

Po jeho přátelích! To ho přivedlo na novou domněnku. Vždyť přeci zde na kolejích v pokoji nebydlel jen on a ani nebyl jediným studentem, který měl nebezpečné nepřátelé. Tento výhružný dopis pravděpodobně nakonec nebyl adresován jemu, ale Alexovi. Stále aktivní špión CIA, jehož tajné identity dle Furyho nebyly tak dobré, jak by měly, mohl mít za patami doslova kohokoliv, i nepřítele, pro kterého je brutálního vraždění denní chleba a je schopný si ho najít přes všechny ochrany. Otázkou bylo, co s tím Peter udělá. Jeho vztah s Pleasurem po incidentu, kdy byl postřelen, značně ochladl, nicméně i tak nemůže přeci nechat svého přítele vkráčet přímo do pasti. Spidey tu měl být pro všechny, ne?


<< předešlý díl

>> další díl

Komentáře