Chycen do pavoučí sítě (FF Spider-Man animovaný seriál 1994)



Chycen do pavoučí sítě

(FF Spider-Man animovaný seriál 1994)



J. Jonah Jameson lítal ve své kanceláři ode dveří ke svému pracovnímu stolu, od stolu krátký úsek na židli, od židle na lustr a pak zase zpátky. Ničemu nerozuměl a byl vyděšený k smrti. Netušil, jak se mu to mohlo stát, jaký šílenec ho proměnil v mouchu a proč, jen si zoufale přál, ať tento Kafkovský žert skončí. Chtěl být zpátky člověkem, zaníceným šéfredaktorem těch nejpopulárnějších novin ve státě.

Zavrzání dveří, někdo vešel do jeho kanclu. Byl to vytáhlý hnědovlasý muž, jemuž mohlo být něco málo přes dvacet. Na sobě měl džíny, černé tričko, košili a v ruce držel jakési fotografie. Peter Parker nerozvážný a možná trochu nezodpovědný, přesto ovšem jinak celkem fajn klučina, o kterého se Jameson otcovsky staral od chvíle, kdy tento hoch poprvé překročil práh této pracovny.

Jameson se k Peterovi nadšeně rozletěl jako ke své záchraně, ke svému slunku naděje. Mladík ho ovšem nepoznal. Jednou rukou se pokusil mouchu odehnat, a tak se mu povedlo nebohého šéfa nabrat a odmrštit ho až do protějšího rohu místnosti, kde ho zastavilo až cosi pružného a lepkavého.

Hoch se rozhlédl po místnosti, přešel ke stolu a položil na něj ony fotografie. Poté zamířil zpět ke dveřím. Jameson se za ním chtěl vydat a zkusil se k němu opět rozlítnout, ale ta divná lepkavá věc ho držela. Co to jen bylo zač? Redaktor Daily Bugle se konečně pořádně rozhlédl.

Ocitl se uprostřed pavučiny. Byl lapen! Prudce se mu rozbušilo srdce. Zoufale se pokusil vyškubnout, ale čím více sebou vrtěl, tím byla větší šance, že na sebe upozorní majitele sítě. A taky že ano! Na pravém konci toho lepivého slizu se již objevil pavouk. Ne, stál tam Spider-Man, ve svém červenomodrém trikotu a s rukama v bok. Bůh, tak tohle byl Jamesonův konec! Zatraceně, kde jste kdo, pomozte té ubohé mouše!





Komentáře