Démon s červeným nosem (FF Supernatural)


Démon s červeným nosem (FF Supernatural)



Měl to být výjimečný den. Bylo mu pět let, to je přesně tolik, kolik člověk má prstů na jedné ruce, ale taťka nepokládal za nutné tento významný den strávit s ním. Sam byl moc smutný, protože chápal, že táta má moc práce, a že jeho práce je náročná, ale přeci nežádá zas tak moc. Jenže evidentně ano, žádá. Chtěl schválně probrečet celý den, dokonce ho i zajímalo, jestli by to dokázal. Jeho starší bráška ovšem zase zachránil Samův svět.

"Já vím, že jsi doufal, že dnes tady na tvé narozky bude. Moc mě to mrzí, ale podívej! Tohle jsem včera vyhrál v kartách," řekl starší z chlapců a zamával lístky do cirkusu druhému klučinovi před obličejem. "Půjdeme tam spolu. Není to daleko, jen pár bloků od školy, do které teď chodím. Bude to určitě hrozná legrace… šašci, artisti… a cukrová vata. Našetřil jsem pár dolarů, můžeme si dát cukrovou vatu!"

Sam se pousmál a utřel si uslzené oči. "Tak jo," kývl vděčně. Kdyby ovšem tušil, co ho čeká, rozhodl by se raději zůstat v hotelu.

U vchodu do areálu cirkusu se tlačila spousta lidí. Cukrová vata, kterou Dean koupil, bylo vlastně něco růžového a nadýchaného. Hmota, ze které člověk byl ulepený snad úplně všude. Kluci ani neměli dobrá místa k sezení, takže více jak polovinu představení neviděli, ale Sama by takové maličkosti nerozhodily. Přeci měl narozeniny. To co skutečně pokazilo den, mělo veliké boty, čapku s rolničkami a červený nos. Byl to klaun!

Když již kluci byli na odchodu, přišel jeden z komediálního dua k mladšímu Winchestrovi a s úsměvem mu do ucha řekl: "Vy dva chlapci jste tak rozkošní, oba bych vás s radostí slupnul jak malinu."

Není jasné, jestli byl klaun skutečně nestvůrou, nebo jestli to byl jen hloupý žert. Nepochybně však to Sama poznamenalo na celý život.






Komentáře