Jablečný koláč

 

Jablečný koláč

 


 

Seznam ingrediencí:


Ingredience na těsto:

  • 400 g hladká mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vejce
  •  špetka soli
  • 1 lžíce octa
  • 1 Hera
  •  50 g cukr krupice
  • 8 lžic mléka


Ingredience na náplň:

  •  1 000 g nastrouhaných jablek
  • 10 lžic cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  •  2 pytlíčky vanilkového pudinku

 

Postup přípravy receptu:

Smícháme mouku a kypřící prášek, poté přidáme ostatní suroviny do těsta. Vypracujeme ho a pak rozválíme na pečící papír na dvě placky. Těsto je hodně lepkavé, je dobré ho ještě posypat moukou zespoda, z vrchu a i váleček, aby se tolik nelepilo. Jablka omyjeme, oloupeme, vyndáme jadérka a nastrouháme nahrubo. Jednu ze dvou placek těsta i s pečícím papírem vložíme na plech. Promícháme jablka s cukrem a pudinkem a dáme je na pekáč s těstem. Přikryjeme to druhou plackou těsta a okraje dobře zamačkáme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut.

 

Pozor: Je dobré zvolit takový plech či jinou nádobu, tak abyste měli u první placky, na kterou dáváte jablka, zvednuté okraje. Jakmile totiž smícháte jablka s pudinkem, okamžitě začnou pouštět šťávu a pak je složité, aby vám náplň moc nevytekla.

Komentáře