Mrkváč (mrkvová buchta)

 

Mrkváč (mrkvová buchta)

 




Seznam ingrediencí: *(pro mou domácí potřebu děleno 1,5)

4 vejce

2 hrnky cukr krupice

1 a ½ oleje

1 balíček vanilky

 3 hrnky nastrouhané mrkve (nepěchovat)

2 hrnky oříšky

1 hrnek rozinek

 2 hrnek hladké mouky

1 balíček prášku do pečiva

 1 lžička skořice

 

Postup přípravy receptu:

Mrkve omyjeme a nestrouháme. Rozinky spaříme. V misce rozšleháme vajíčka s moučkovým cukrem a v druhé smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva. Obsahy obou misek smícháme a přidáme další suroviny: olej, vanilkový cukr, krokev, oříšky, rozinky, skořici. Vše důkladně promícháme a vložíme do předem vymazaného pekáče. Strčíme do trouby 150 °C na 20-30 minut.

Po upečení „mrkváč“ necháme vychladnout a dále ho vyklopíme. Rozřízneme ho podélně a spodní stranu pomažeme marmeládou, dále vrátíme horní půlku perníku na své původní místo. Na vodní páře s trochou másla necháme roztát čokoládu na vaření, kterou dále použijeme jako polevu.

Komentáře