Mrkváč (mrkvová buchta)
Mrkváč (mrkvová buchta)
Seznam
ingrediencí: *(pro mou domácí potřebu děleno 1,5)
4 vejce
2 hrnky cukr krupice
1 a ½ oleje
1 balíček vanilky
3 hrnky nastrouhané mrkve (nepěchovat)
2 hrnky oříšky
1 hrnek rozinek
2 hrnek hladké mouky
1 balíček prášku do pečiva
1 lžička skořice
Postup
přípravy receptu:
Mrkve omyjeme
a nestrouháme. Rozinky spaříme. V misce rozšleháme vajíčka
s moučkovým cukrem a v druhé smícháme hladkou mouku s práškem do
pečiva. Obsahy obou misek smícháme a přidáme další suroviny: olej, vanilkový
cukr, krokev, oříšky, rozinky, skořici. Vše důkladně promícháme a vložíme do
předem vymazaného pekáče. Strčíme do trouby 150 °C na 20-30 minut.
Po upečení
„mrkváč“ necháme vychladnout a dále ho vyklopíme. Rozřízneme ho podélně a
spodní stranu pomažeme marmeládou, dále vrátíme horní půlku perníku na své
původní místo. Na vodní páře s trochou másla necháme roztát čokoládu na vaření,
kterou dále použijeme jako polevu.
Komentáře
Okomentovat