Rizoto

 

Rizoto

 




Seznam ingrediencí:

 rýže

 mražená zelenina

olej

voda

kuřecí prsa

pepř, sůl, kurkuma

 sýr

 

Postup přípravy receptu:

Důkladně propláchneme rýži a dáme ji do olejem vymazaného pekáče. Zalejeme vodou 1:1,5 (prostě vody o trochu více než rýže), osolíme, ještě přilijeme kapku oleje a dáme do trouby na 180 - 200 °C. Kuřecí prso umyjeme, nakrájíme na malé kostičky, osolíme, okořeníme a spolu s mraženou zeleninou osmahneme na pánvi. Když se v pekáči vyvaří voda a rýže nabobtná, přidáme maso se zeleninou a znovu dáme zapéct. Ostrouháme sýr a podáváme rizoto posypané sýrem.

Komentáře

  1. Já vařím maso s kostí (kuře/králík) nejdříve na vývar, potom podobně jako ty, jen rýži udělám s tím vývarem, aby měla chuť.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat