Rizoto
Rizoto
Seznam
ingrediencí:
rýže
mražená zelenina
olej
voda
kuřecí prsa
pepř, sůl, kurkuma
sýr
Postup
přípravy receptu:
Důkladně propláchneme
rýži a dáme ji do olejem vymazaného pekáče. Zalejeme vodou 1:1,5 (prostě vody o
trochu více než rýže), osolíme, ještě přilijeme kapku oleje a dáme do trouby na
180 - 200 °C. Kuřecí prso umyjeme, nakrájíme na malé kostičky, osolíme,
okořeníme a spolu s mraženou zeleninou osmahneme na pánvi. Když se
v pekáči vyvaří voda a rýže nabobtná, přidáme maso se zeleninou a znovu
dáme zapéct. Ostrouháme sýr a podáváme rizoto posypané sýrem.
Já vařím maso s kostí (kuře/králík) nejdříve na vývar, potom podobně jako ty, jen rýži udělám s tím vývarem, aby měla chuť.
OdpovědětVymazatHmm, to máš ještě propracovanější postup. :-)
VymazatRizoto vypadá dobře.
OdpovědětVymazatDěkuji, také to skvěle chutnalo. :-)
Vymazat