Reidův právník

 

Reidův právník 

 

To ráno bylo již od samotného začátku divné. Nejdříve se na dálnici srazila dvě auta, takže Morgan dojel později než obvykle. Přesto, když dorazil, ve své kanceláři seděl jen jeho šéf. Nepřítomnost nejmladšího člena byla zvláštní. Vždy chodil v čas, někdy dokonce i s Hotchem. Což byl také důvod, proč holky začaly spekulovat nad tím, že ti dva musí snad na ústředí FBI dojíždět společně.

Naštěstí nezůstal ve velikém openspaceu dlouho sám. Za několik minut po něm se z výtahu vypotácely i JJ a Emily. Morgan se nejdříve lekl, že je snad někdo přepadl, jak se stěží držely na nohou, pak si ovšem všiml, že obě mají na nosech posazené tmavé sluneční brýle, i když venku bylo pod mrakem, a vzpomněl si, že děvčata včera vlastně plánovala tu dámskou jízdu.

Neubránil se úšklebku. Zdálo se, že to asi malinko přehnaly, přesto se raději zeptal: „Jste v pohodě, co se včera stalo?“

„Nemám zdání,“ zahučela Emily a chytla se za hlavu.

JJ, která si zřejmě pamatovala víc, jen prohlásila, že se Morgan nemá tak hloupě ptát.

Po půl hodině dorazil i Reid. Stejně jako holky měl na očích tmavé sluneční brýle a rovnou zamířil ke kuchyňce, kde si chtěl udělat svůj cukr s trochou kávy. Morgan se zamračil a zamířil k mladému géniovi. „Ahoj, Fešáku,“ pozdravil ho a Spencer jen něco nesrozumitelného zabručel. „Víš, nikdy jsem nepochopil, proč když Penelopa pořádá dámskou party, jsi na ní zván taky. Nicméně zdá se, že tentokrát to stálo za to.“

Než mu však nejmladší člen týmu stačil odpovědět, do openspaceu vpochodovala i jejich technická analytička. Na rozdíl od ostatních, kteří se po onom večírku sotva belhali, ona se jevila naprosto v pořádku. Avšak bez pozdravu si stoupla přímo k nim a se založenýma rukama probodla Reida vážným pohledem. „Tak a teď mi dopovíš to, co jsme včera nakousli!“ rozkázala.

„Beruško, o co jde?“ nechápal Morgan. Garciová však byla zaměřená pouze na Spencra. „Teď ne, můj Čokoládový bože, dělám důležitý výslech.“

„Nic neřeknu, dokavaď tu nebude můj právník,“ použil jejich nejmladší člen týmu větu, kterou tak často slýchávali i od podezřelých.

Blondýnka se tím však nenechala odradit. „Tvůj právník je támhle nahoře, skutečně s tím mám za ním jít?!“ řekla a ukázala na Hotchovu kancelář.

Reid zrudl až po uši. Derek nechápavě zamrkal. „No, Princezno, ať žádáš jakékoliv informace, které ti zde Hezký chlapec nechce prozradit, a chápu odkaz na šéfovu minulou kariéru, ale proč by zatraceně měl být Hotch zrovna Reidův…“ Než však svůj dotaz stačil doříct, v očích technické analytičky se objevil nebezpečný záblesk a její ústa se skroutila do škodolibého úsměvu.

„Ach věř mi, můj Snědý hrdino. Podle toho, co jsem včera pochopila, je Aaron Hotchner naprosto a zcela Reidův. Podrobnosti se všemi špinavými detaily ti ovšem prozradím jen někde v soukromí,“ sladce zaštěbetala a Spencer zoufale zaúpěl.

Komentáře

Okomentovat