Zákeřné podvědomí

Zákeřné podvědomí


Harry seděl na své posteli a pročítal si učebnici lektvarů. Oči se mu pomalu klížily. Byla již téměř půlnoc, když přes Ronovo chrápání zaslechl kroky. Nevzhlédl však od knihy a dál pod svitem kouzla Lumos pročítal Princovo vylepšení Amorova šípu. Domníval se totiž, že to určitě musí být Neville, který se běžně budil uprostřed noci s nutnou potřebou si odskočit. To se ovšem Harry spletl. Nejednalo se o spolužáka, což mu ovšem došlo teprve ve chvíli, když onen neznámý přišel až k němu. Na učebnici padl stín a všechny chloupky vzadu na krku se mu zježily, když ucítil známou vůni bylin a starého pergamenu. Moc dobře věděl, kdo k němu přišel a co žádá. Tento sen se mu nezdál poprvé, leč tentokrát bylo něco jinak. Princova podoba byla překvapivě konkrétní.

Jednalo se o štíhlého a vysokého muže. Veliký hákovitý nos dominoval celému vzezření, pod ním následovala ústa zkřivená do sarkastického úšklebku. Mírně zažloutlá pleť kontrastovala s černými mastnými vlasy. Do jeho obličeje ještě nebyly vepsány ty výrazné vrásky, onyxové oči ovšem již byly temné a chladné, jako dvě bezedné propasti. Stál před ním mladý Severus Snape.

Chlapci, který přežil, se rozbušilo srdce a okamžitě zamířil hůlku na muže před ním.

"Pane Pottere, přestaňte na mě mířit tou hůlkou!" rozkázal Princ a zněl stejně jako své typické starší já.

Harry ho neposlechl. "Nebo co?! Srazíš Nebelvíru body, odvedeš mě k Voldemortovi, zabiješ mě?!" vyhrkl.

Snape ho probodl pohledem a pak si odfrkl. "Víte dobře, že nemám v úmyslu žádnou z těch věcí," řekl, klekl si na postel, naklonil se k němu a ještě mu do ucha zašeptal: "V tomhle snu chci vždy jen jednu a tutéž věc."

Harry cítil, jak mu do tváře stoupá horkost. Celé tělo se mu napjalo a proti svému přesvědčení nemohl jen tak nevnímat blízkost druhého muže. Jedna z bledých Princových rukou mu prohrábla neposedné havraní vlasy, zatímco druhá zmizela kamsi pod peřinu. "Jdi ode mě!" zaječel téměř až hystericky.

"Jen křič, tví spolužáci jsou zde jen takovou kulisou. Minule jsme si to rozdali zde na té posteli a nezdálo se, že bychom tím někoho vzbudili," vybídl ho Zmijozel, který se evidentně jen tak nehodlal nechat odradit.

"Proč se mi tohle znovu zdá? Mělo to přestat," zaúpěl Harry a pokusil se od Snapea odtáhnout. "Mělo to přestat, když jsem zjistil, kdo jsi. Když jsi ukázal svoji skutečnou loajalitu, když si ho zab -" Nemohl doříct slovo, musel se odmlčet. Severusova ruka pod přikrývkou našla svůj cíl. Zavřel oči a kousl se do rtu. Chvilku trvalo, než mohl opět mluvit. "Nenávidím tě, tak proč?"

"Jsem mistr lektvarů, ne psycholog, abych rozebíral vaše sklony k masochizmu," ozval se zas ten medový sexy baryton. "Musím ti však něco říct." Jejich pohledy se střetly. Zářivě zelená se vpila do černé. "Měl by ses řídit podvědomím a instinktem," poradil mu Princ, než se zmocnil jeho rtů.



Harry se probudil. Byl celý zpocený, vzrušený a hořce zalitoval, že stan, který jim Hermiona na cesty zabalila, nemá sprchu. Jeho kamarádka pravděpodobně držela venku hlídku. Co by asi dělala, kdyby se dozvěděla, že zatímco ona poctivě střeží jejich bezpečí, on sní o vrahovi, který teď momentálně spravoval Bradavice jako ředitel? Asi by ji to dost šokovalo, a pak by to náhlé poblouznění svedla na vliv nošení medailonu a na podvědomí, které splétá Harryho bývalou přitažlivost k Princi dvojí krve, trápení nad odchodem Rona i nově objevené negativní informace o Brumbálovi.

"Připadáš si podvedený a to tě vede k tomu nad vším se pozastavit a pořádně promyslet, a to i o motivech a zradě člověka, u kterého máš pocit, že to jím vše začalo," představil si v duchu její vysvětlení. To znělo, jako by snad pochyboval o tom, že Snape je odporný Smrtijed. Nesmysl! Tu vraždu viděl na vlastní oči. Přesto z hlavy nedokázal dostat Princova slova: "Měl by ses řídit podvědomím a instinktem." Což mělo zatraceně blízko k prohlášení ala "kašli na to, co víš, a prostě mi věř."

Náhle ho napadlo, že to nemusel být čistě jen sen. Jeho bývalý profesor ovládal velmi dobře magii mysli a to jak nitrobranu, tak nitrozpyt. Mohl mu stejně jako Voldemort posílat vize? Tato interpretace měla však své mouchy. Nitrozpyt se dal použít na dálku jen v případě nijakého vnitřního vztahu a se Snapem, na rozdíl od Raddlea, Harry žádné spojení neměl. Také bylo krajně nepravděpodobné, že muž, jenž normálně chodil v dlouhých černých hábitech, ze kterých mu čouhalo jen minimum lidské pokožky, bude svému nejnenáviděnějšímu studentovi posílat erotické sny, i když touží po znovuzískání důvěry od Vyvoleného.

Harry nakonec jen potřásl hlavou a pokusil ten divný sen prostě jen hodit za hlavu. Rozhodl se, že se převlékne a pak svou kamarádku vystřídá.









Komentáře