Řízečky na pivě


Řízečky na pivě



Seznam ingrediencí:


  1. řízky (kuřecí, nebo vepřové)
  2. pivo
  3. rajčata
  4. sladká paprika (koření)
  5. chilli
  6. pepř
  7. sůl


Postup přípravy receptu:


Umyjte a naklepejte řízky. Okořeňte je dle koření vyjmenované v ingrediencích. Nezapomeňte je osolit. Vložte je na talířek, nebo vaničky a zalité pivem. Nechejte v lednici odležet (jedna hodina až den). S rajčaty nakrájenými na plátky a zalité pivem je osmahnete na pánvi.

K masu se hodí jak brambory, tak krokety, hranolky tak třeba kuskus nebo pohanka (pivo a šťáva z rajčat vytvoří takovou šťávičku/omáčku, takže pokrm není suchý).


PS: Ačkoli jsem to nikdy nezrealizovala, jsem si jistá, že místo piva by se dalo použít i víno. Mělo by to jinou chuť, ale tak by to mohlo být dobré.

Komentáře