Ovoce v čokoládě

Ovoce v čokoládě


Mark Miller prodával ve svém modrobílém stánku na Taylor street již nějaký ten pátek, ale toto se mu stalo úplně poprvé. Dobře věděl, že jeho ovoce v čokoládě je výjimečné, dával si na svých produktech záležet. Prodávané pochutiny bylo vždy prvotřídní a čerstvé, zalité pravou hořkou čokoládou, žádným nastavovaným mléčně-máslový sajrajtem, jak to někteří jeho kolegové dělávali, aby ušetřili. Přesto by neřekl, že někoho ta chuť tak ohromí, že mu bude naprosto jedno, jestli mu právě odváží odtahová služba jeho automobil. Ten zrzek ovšem nehnul ani brvou a dál se ládoval.

"Máte to pravdu výborné!" pravil při olizování prstů.

"Ale pane, není tohle váš vůz?" upozornil ho prodavač na mizející auta na obzoru.

Oslovený zamžoural modro-zelenýma očima a pak prohlásil: "Jo, pravděpodobně ano," s naprostým klidem pokrčil rameny. "Hlavně k němu citově nepřilnout," pravil a pak si objednal další várku ovoce. Zakousl se do ananasu politého tou tmavě hnědou hmotou a vydal zvuk, který by se snad mohl vysílat jen po desáté večerní.

"Bože, to je geniální!" rozplýval se nad tou sonátou chutí.

"Mám i jablka, jahody, maliny, hrušky a banány. Cokoliv chcete, pane. Se šlehačkou, se skořicí, zmrzlinou, horké, studené," nabízel Mark nadšeně.

"To budu muset koupit i Reesové."

Komentáře