Šneci


Šneci




Seznam ingrediencí:

listové těsto
vajíčko
rozinky
skořice
cukr
med



Postup přípravy receptu:


Vyválíme těsto na stéblo do nějakého takového čtverce, či obdélníku. Do skleničky rozkřápneme vajíčko a rozšleháme ho. Poté potřeme těsto vajíčkem, ale na jednom konci necháme pruh nepotřený (tak 2-4 cm). Potřený pruh posypáme skořicovým cukrem, rozinkami a pokapáme medem. Pevně smotáme těsto do ruličky od strany pomazané k nepomazanému pruhu. Konce zamačkáme do sebe a nakrájíme na plátky (tlusté zhruba na palec). Ty následně umístíme na plech s pečícím papírem a potřeme je vajíčkem. Dáme do trouby na 175 °C a pečeme zhruba 20 minut, dokud šneci nezezlátnou.

Šneci také mohou být slaní, akorát místo cukru medu a podobně se může dát třeba kečup, sýr, nebo šunka.




Komentáře