Žižkovská věž


K oslavě babiččiných narozenin se naše rodina rozhodla, že se trochu rozšoupne a oslaví to v luxusní restauraci. Pro tento účel byla vybrána ta v Žižkovské věži, protože za prvé ten úžasný výhled a za druhé uvnitř nikdo z nás ještě nebyl.

Což o to, zážitek to byl a výhled na Prahu nezklamal. Je překvapivé, jak je vlastně Praha nádherné město, posazené v zeleni. Když to porovnám s výhledem na Paříž z Aifelovky, tak Aifelovka je samozřejmě úžasná, ale Paříž se svou krásou naší Praze podle mě nevyrovná. Nicméně s restaurací už je to jiná věc. Tak jak to v luxusních stravovacích zařízeních bývá, pokud chcete navštívit tuto restauraci, počítejte s tím, že to bude drahé a že vám bude podán pokrm střední velikosti, ovšem na obrovském talíři. (To je to baví mýt?) Evidentně je potřeba si objednat více chodů. Jídlo jinak nebylo vyloženě špatné, ale my "vidláci" jsme se nemohli ubránit pocitu, že bychom se měli lépe s tradiční svíčkovou s přetékajícím talířem. (Chudák táta, který si jako předkrm objednal játra a bylo mu přineseno jedno malé jatérko…)

Nicméně oslava nakonec byla docela zdařilá, a vy se teď můžete mrknout zase na nějaké mé fotky, snad se budou líbit. :-)











Komentáře