Tradice větviček 08


Autor: Kuria Dalmatia
Povídku v originále můžete nalézt zde:
Kapitola: 8.
Fandom: Criminal Minds
Na pár: Hotch/Reid a (trochu Hotch/Haley)
Mohlo by vadit: Slash, rouhání, násilí související s případy, diskuse o užívání drog

*****************************************************************************


~~~~ 21:59 Washington, DC. 25. prosince 2011 ~~~~


Aaron si není jistý, proč to dělá. Vlastně věděl proč. Čekat na správný okamžik znamená někdy čekat strašně dlouhou dobu. A pokud se něco v tomto letošním roce naučil, čekání znamená také mnoho proměnných a Bůh ví, že si nemohl nechat ujít další příležitost.
Jen ho překvapilo, že konečně našel odvahu.
Celá "smrt Prentiss" hodně ublížila celému týmu. Jeden z rozhovorů, který byl skutečně hrozný, byl mezi Spencrem a JJ (ten mezi Spencrem a Prentiss byl lepší, ale ne o moc). Říkal opakovaně Spencrovi, že jestli má být opravdu naštvaný, tak by měl být na něho. Přesto Spencer vždy na to odpověděl: "Měl jsem na to přijít, když jsi odmítl Jackovi říct, že je Emily mrtvá. Nemohl jsi to ani potvrdit doma."
Což byla pravda, to poslední co Aaron by snad chtěl, bylo vysvětlovat, že někteří lidé se mohou vrátit z mrtvých a jiní ne.
Jediné vysvětlení, které kdy on na téma JJ dal Aaronovi, bylo: "Ona už není osobou, kolem které se cítím dobře, už ne." Přeloženo: Spencer JJ nevěřil. Aaron tomu rozuměl. JJ již nebyla tatáž osoba, kterou byla před její prací na ministerstvu zahraničí. Byla chladnější a trochu více agresivní, být plnohodnotný profiler znamenalo vzdát se měkčí soucitnější stránky, která jí dělala tak efektivní při jednání s rodinami a médii.
Štědrý den u Dava nesl v sobě trochu víc napjatý než obvykle, pravděpodobně proto, že to bylo tak zřejmé. Spencer odpustil všem kromě JJ. Přesto Spencer pořád choval náklonost k Henrymu, který byl trochu bezradný, že existují problémy mezi maminkou a Spencrem. Mohl svoji frustraci zaměřit na Willa, ale ne, tohle bylo, protože Willovi úplně odpustil a neudělal to samé pro JJ.
Druhý den ráno Jass přišla brzy na to, co měli první kolo dárků a vánoční snídani ve Spencrovém stylu, ale byla pryč už ve dvě hodiny. Vzhledem k tomu, že byla svobodná hlava rodiny a to, co zbylo z Brooks rodu, bylo její zodpovědností si někoho o prázdninách najít. Aaron, Spencer a Jack strávit zbytek odpoledne hraní nových her, které Jack dostal.
Teď byla chvilka pro stydlivost, ale v deset večer spojili své ruce. Spencer ví, že se něco děje, jen podle toho, jak vždy změnil téma konverzace. Hodiny odbíjely a Spencer se vřele na něj usmál. Jedním tak známým pohybem ruky vyčaroval bílou krabičku, kterou podal Aaronovi, který ji přijal. Nervózně ji otevřel.
Byly to manžetové knoflíčky ve stejném designu jako loňská kravata.
To byl důkaz, že Aaron našel to správné klenotnictví, malí obchůdek v Georgetownu, řekl majiteli, co chce a ten energicky přikývl a postavil šest větviček jmelí. To by Aarona stálo majlant, ale to se nakonec nestalo.
Ovšem klenotníka požádal o doporučení a podal Aaronovi svazek svých levně tištěných vizitek. Aaron vrátil karty zpět majiteli se svými nouzovými 100 dolary z peněženky a řekl mu, že by rád rozdal karty, až budou profesionálně hotové. O šest týdnů později dostal Aaron hotový výrobek, podal kartu Garcie a řekl: "26. prosince, propaguj tohoto člověka." Usmála se a řekla: "Vaše přání je mým rozkazem, můj pane."
Po té nádheře s manžetovými knoflíčky sebral odvahu a vyndal z kapsy u kalhot na míru vytvořený sametovou krabičku. Neklekl si na kolena, jako to romanticky udělal s Haley po jízdě městem v kočáru, ale vzal Spencra za ruku.
"Uděláš mi tu čest být mým manželem a Jackovým otcem?" zeptal se Aaron, když otevřel krabičku.
Spencer zíral.
Spencrovi pouze poklesla čelist.
Spencer zalomil rukama.
"Našel jsi Dramon. Garcia ti řekla...?"
Aaron zamrkal a polkl. Musel zabojovat se zklamáním, tohle zrovna není nakonec asi ten správný okamžik, jako to bylo s Haley… pak si však uvědomil, že nechce, aby to bylo tak, jako naposledy.
Tohle byl Spencer.
Nemusí to být perfektní
Tohle to co chce, koho chce.
"Našel jsem Dramon sám," pravil Aaron. "Je to jediné klenotnictví v Georgetownu, které se specializuje na ručně dělané šperky z platiny."
Spencer přejel palcem ty dva kroužky složené ze složitého spletence šesti druhů jmelí. "Moje matka má schizofrenii."
"Moje rodiče byli alkoholici."
"Schizofrenie je dědičná."
Ne tak docela dědičná. Záleží na tom, jaké geny jste zdědil. K alkoholismu člověk také může mít vlohy."
"Aaron..."
"Spencere..."
V té dlouhé chvíli, která nastala, se Aaron bál, že bude odmítnut. Pak se však Spencer ironicky usmál. "Náš vztah je symbolizován parazitickým organizmem."
"Náš vztah je to, co je symbolika… sakra ať se propadnu."
"Rozhodl ses mě zeptat na Vánoce, Aaron."
"Vzhledem k tomu, že je to den, kdy jsem si uvědomil, že tě potřebuji ve svém životě. Sakra, kdyby to bylo na Columbus Day, měli bychom asi tři lodě na krbové římse."
Spencer se začal smát. "Dobře vezmu tě za slovo a dohlédnu na to, aby to tak bylo."
"Neodpověděl jsi na mou otázku."
Spencer se začal kousat do rtu. "Měl bys pořídit ty tři lodě."
"Proč?"
"Vzhledem k tomu, že můj budoucí manžel slíbil, že tam budou."





Komentáře