ŽERT


ŽERT


Někdo již něco slyšel, někdo neměl ani tušení, ale je tomu tak, po zhruba třech letech jsem se zase nachomýtla k tvorbě filmu, a tentokrát ho zde pod tímto článkem můžete i shlédnout. Film nese název ŽERT a jedná se o psychologický thriller. Příběh vypráví o dvou nerozlučitelných kamarádech, kteří točí videa na web tipu jako je youtube a dělají si navzájem různé kanadské žertíky, jeden z těch žertíků se však nepovede a věci dopadnou snad nejhůř, jak mohly. Jedná se přitom o krátkometrážní snímek o osmi minutách, když se nepočítají různé bonusy, jako je ŽERT trailer, nebo ŽERT veselé záběry z natáčení. Film vznikl na podnět školy jakožto semestrální práce na předmět Tvůrčí psaní II.

V hlavních rolích se nám zde představují Jiří Ludvar, Jiří Kokavec, Jaroslava Dvorská a mojí maličkost ve filmu tentokrát naštěstí neuvidíte, za to jsem však byla asi alfou a omegou pro práci za kamerou jakožto scénáristka, režisérka a střihačka. Také jsem měla hodně na starost kameru, s čímž mi také dost pomáhala Jaroslava Dvorská. Rekvizity a lokace jsme dávali dohromady tak nějak všichni, ale já se hodně starala, abychom měli všechno (taková vedoucí toho blázince :-) ). Za zmínku také stojí Markéta Nedvědová, která celý štáb tak nějak dala dohromady, díky čemuž se to také dalo uskutečnit.



Problémy se nám nevyhnuly ani při tomto natáčení. Původně jsme měli tři natáčecí dny, bohužel platí čím větší štáb, tím hůř se člověk domlouvá a tím více hrozí komplikace. Takže z prodlouženého víkendu nám nakonec zbyla jen sobota s nedělí, do které jsme to všechno museli namačkat (a děsivě se omlouvat a prosit o odpuštění v obchodě, kde jsme měli natáčet v ten pátek). Sobota tím pádem byla dost drsná, natáčelo se až do noci, a aby toho nebylo málo, tak v neděli Zuzka Plíhalová, která měla mít na starosti produkci a nedělní lokaci, nabourala s autem.

Nakonec se však všechno zvládlo a vy si teď můžete užít film. Snad se vám alespoň trochu bude líbit. :-)


ŽERT trailer:

Film:




ŽERT veselé záběry z natáčení:

Komentáře