Jahodovo-tvarohový dort

 

Jahodovo-tvarohový dort

 


 

Seznam ingrediencí:


Ingredience na těsto:

3 vejce

3 lžíce polohrubé mouky

3 lžíce cukru krupice

špetka soli


Ingredience na tvarohovou náplň:

3 lžic cukru moučka

2 vaničky pomazánkového nechuceného másla

1 bílí jogurt nebo smetana

0,5 měkkého tvarohu ve vaničce

vanilka


Ingredience na jahodové želé na vrchu:

1 lžíce cukru moučka

jahody

červené želé

jahodový kompot

 

Postup přípravy receptu:

Z bílků a špetkou soli vyšleháme sníh. Do sněhu pak postupně přidáváme cukr, mouku a žloutky. Výslednou hmotu vlijeme do vymazané dortové formy. Pečeme na 180 °C přibližně 15 minut, prostě až je piškot dozlatova.

Poté v misce smícháme ingredience na tvarohovou náplň tedy: pomazánkové, jogurt, tvaroh, cukr, vanilka. Ke směsi můžeme i přidat pár rozmixovaných jahod z kompotu. Na vychladnutý piškotový korpus do dortové formy přidáme tvarohovou náplň, rovnoměrně rozetřeme. Nechápe hodinu chladnout v ledničce.

Mezitím omyjeme a nakrájíme jahody na plátky, vložíme na pánev, zalijeme šťávou z jahodového kompotu. Trochu povaříme (ne moc, aby se jahody úplně nepřevařily – nevypadaly by pak pěkně). Zcedíme je a šťávu z nich si přelijeme do odměrky. Dolijeme vodou, dle toho, kolik je třeba na želatinový roztok (co je uvedeno na sáčku - cca 500 ml). Roztok šťávy z jahod si znovu ohřejeme a přidáme želé. 1 minutu povaříme a pak to sundáme z plotny a necháme vychladnout na pokojovou teplotu cca 10 minut. Jahody naskládáme na vrch dortu a zalijeme jahodovou želatinou. Přes noc vychladíme v ledničce.

Komentáře