Jahodovo-tvarohový dort
Jahodovo-tvarohový dort
Seznam ingrediencí:
Ingredience na těsto:
3 vejce
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce cukru krupice
špetka soli
Ingredience na tvarohovou náplň:
3 lžic cukru moučka
2 vaničky pomazánkového nechuceného
másla
1 bílí jogurt nebo smetana
0,5 měkkého tvarohu ve vaničce
vanilka
Ingredience na jahodové želé na vrchu:
1 lžíce cukru
moučka
jahody
červené želé
jahodový kompot
Postup přípravy receptu:
Z bílků
a špetkou soli vyšleháme sníh. Do sněhu pak postupně přidáváme cukr, mouku a
žloutky. Výslednou hmotu vlijeme do vymazané dortové formy. Pečeme na 180 °C
přibližně 15 minut, prostě až je piškot dozlatova.
Poté v misce
smícháme ingredience na tvarohovou náplň tedy: pomazánkové, jogurt, tvaroh,
cukr, vanilka. Ke směsi můžeme i přidat pár rozmixovaných jahod z kompotu.
Na vychladnutý piškotový korpus do dortové formy přidáme tvarohovou náplň,
rovnoměrně rozetřeme. Nechápe hodinu chladnout v ledničce.
Mezitím
omyjeme a nakrájíme jahody na plátky, vložíme na pánev, zalijeme šťávou
z jahodového kompotu. Trochu povaříme (ne moc, aby se jahody úplně
nepřevařily – nevypadaly by pak pěkně). Zcedíme je a šťávu z nich si
přelijeme do odměrky. Dolijeme vodou, dle toho, kolik je třeba na želatinový
roztok (co je uvedeno na sáčku - cca 500 ml). Roztok šťávy z jahod
si znovu ohřejeme a přidáme želé. 1 minutu povaříme a pak to sundáme
z plotny a necháme vychladnout na pokojovou teplotu cca 10 minut. Jahody
naskládáme na vrch dortu a zalijeme jahodovou želatinou. Přes noc vychladíme
v ledničce.
Komentáře
Okomentovat