Smažený květák
Smažený květák
Seznam ingrediencí:
- květák
- vajíčko
- hladká mouka
- strouhanka
- olej (na smažení)
- tatarka
Postup
přípravy receptu:
Květák
omyjeme a rozdělíme na růžičky. Ty vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme cca
7-13 minut. Květák by měl trošinku změknout, ale ne moc, aby se při obalování
nerozpadal. Poté ho vylovíme a necháme okapat a trochu vychladnout. Dalším
krokem je ho obalit v mouce, vajíčku a poté ve strouhance. Když máme
hotovo, osmažíme ho na pánvi. Ke květáku se hodí vařené brambory s tatarkou, nebo
kaše.
Do vody na povaření květáku přidávám deci mléka. Po uvaření propláchnout na cedniku studenou vodou. Vařit bez pokličky!!!
OdpovědětVymazatDěkuji za tip, rozhodně vyzkouším. :-)
VymazatTen mi docela chutná
OdpovědětVymazat