Smažený květák

 

Smažený květák


Seznam ingrediencí:

  • květák
  • vajíčko
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej (na smažení)
  • tatarka

 

Postup přípravy receptu:

Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Ty vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme cca 7-13 minut. Květák by měl trošinku změknout, ale ne moc, aby se při obalování nerozpadal. Poté ho vylovíme a necháme okapat a trochu vychladnout. Dalším krokem je ho obalit v mouce, vajíčku a poté ve strouhance. Když máme hotovo, osmažíme ho na pánvi. Ke květáku se hodí vařené brambory s tatarkou, nebo kaše.

Komentáře

  1. Do vody na povaření květáku přidávám deci mléka. Po uvaření propláchnout na cedniku studenou vodou. Vařit bez pokličky!!!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat