Bublanina
Bublanina
Seznam ingrediencí:
- 4 vejce
- 250 g polohrubá mouka
- 200 g cukr krupice
- 110 ml oleje
- 100 ml studené vody
- ½ prášek do pečiva
- 1 balíček vanilkový cukr
- sůl
- ovoce
Postup přípravy receptu:
Prosejeme
mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Přidáme vanilkový cukr, cukr krupice,
olej, studenou vodu a 4 žloutky. Promícháme a vznikne nám těsto.
V oddělené misce se špetkou soli ušleháme ze čtyř bílků sníh. Ten pak po
lžičkách postupně vmícháváme do těsta. Těsto poté vlijeme do promazaného pekaře.
Omyjeme a nakrájíme ovoce. Kousky ovoce nasypeme do těsta a necháme zapéct v troubě
na 180 °C přibližně 30 - 40 minut.
Komentáře
Okomentovat