Bublanina

 

Bublanina

 


 

Seznam ingrediencí:

  • 4 vejce
  • 250 g polohrubá mouka
  • 200 g cukr krupice
  • 110 ml oleje
  • 100 ml studené vody
  • ½ prášek do pečiva
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • sůl
  • ovoce

 

Postup přípravy receptu:

Prosejeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Přidáme vanilkový cukr, cukr krupice, olej, studenou vodu a 4 žloutky. Promícháme a vznikne nám těsto. V oddělené misce se špetkou soli ušleháme ze čtyř bílků sníh. Ten pak po lžičkách postupně vmícháváme do těsta. Těsto poté vlijeme do promazaného pekaře. Omyjeme a nakrájíme ovoce. Kousky ovoce nasypeme do těsta a necháme zapéct v troubě na 180 °C přibližně 30 - 40 minut.

Komentáře