Štrúdl „podle restaurace Košíček“

 

Štrúdl „podle restaurace Košíček“

 


 

Seznam ingrediencí:

  • 1 pomazánkové máslo neochucené
  • 1 ten samý kelímek polohrubé mouky (tedy 1:1 s pomazánkovým máslem)
  • omega
  • strouhanka
  • 2,5 jablka
  • cukr krupice
  • rozinky
  • ořechy

 

Postup přípravy receptu:

Smícháme mouku s pomazánkovým máslem a uhněteme těsto. Omyjeme, oloupeme jablka a nastrouháme je. Těsto na plechu s pečícím papírem vyválíme a potřeme Omegou. Doprostřed těsta posypeme trošku strouhanky, na ni pak vložíme nastrouhaná jablka, spařené rozinky, skořicový cukr a ořechy. Štrůdl zavineme a pomažeme ještě Omegou. Dáme do trouby zhruba na 180 °C přibližně 25 minut. Než nám těsto trochu zezlátne.

Komentáře

  1. Pomazánkové máslo jsem do těsta na pečení nikdy nezkoušel a v poměru 1:1 s moukou je to zajímavé. Omegou potírám plech, abych ušetřil za pečící papír. Do těsta dáváme Heru, klasické máslo a nebo sádlo. Na pěčící papír někdy vyvalujeme frgále podle jednoho receptu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takový jednoduchý, ale efektivní recept.
      Ano, je možné místo pečícího papíru promazat plech, každý dle toho, co preferuje...

      Vymazat
    2. Zaznamenal jsem článeky o škodlivosti pečícího papíru, teflonu na panvičkách a dokonce i tuku Omega. Ale pokud to člověk nepoužívá zase moc často, nebude v tom asi nějaký velký problém, i když už se snad ty látky dají najít v krvi každého člověka. Proti hliníkovému nádobí na vaření a příborům vedli zdravovědci úplné kampaně, na druhou stranu jim příprava pokrmů na grilu v alobalu nevadila. A dnes napíší, že je škodliví i alobal a dokonce i smrštovací folile. Hlavně aby si tehdy každý koupil ty drahé hrnce z předváděcích akcí. Přeju pěkný Advent.

      Vymazat
    3. Vidíš to, o tom, že je pečící papír, Omega či teflonové pánve škodlivé, slyším poprvé. Hádám, že jednou za čas to použít neublíží.
      Také mám pocit, že ve stravování je docela obvyklé, že jeden čas se tvrdí jak je něco děsně špatné a pak zase další studie ukáže, že tomu tak vlastně není. Čím nechci říci, že by si neměl člověk dát pozor na to, co do sebe nacpe za jedy, jen nepropadat nějaké panice.
      Také přeji hezký advent.

      Vymazat

Okomentovat