Daň za hrdinství 11 - Únava

 

Únava

Černé vdovy byly zničené, plán Zeleného goblina na krádež století a podmanění si celého New Yorkského podsvětí nevyšel. Padouch byl odhalen a dopaden, přesto Peter necítil hřejivý pocit úspěchu. Ukázalo se, že goblin byl celou dobu Norman Osborn, Harryho otec. Muž, který při jedné nehodě v laboratoři jednoduše zešílel a teď v bitvě proti Spider-Manovi ztratil paměť, což ho vrátilo zpátky k jeho původnímu já, které chtělo jen vidět svého syna, na jehož bezpečí předtím ve svém zlodušském záchvatu nepomyslel. Možná tedy měl Peter cítit soucit a smutek se svým spolužákem i se zbitým člověkem, kterého přinesl na svých pavučinách do Osbornovic vily. Pravdou ovšem bylo, že jediné, co pociťoval, byla únava. Bolely ho snad všechny svaly v těle, víčka měl těžká a hlava mu třeštila. Prostě se už jen hrozně těšil, až si bude moci ze sebe svléknout superhrdinovský kostým a stulit se na postel do měkkých peřin.

Když Normana položil na gauč v obývacím pokoji, Harry byl u toho. Vlasy měl rozcuchané, žluté značkové tričko špinavé a džiny na jedné nohavici roztržené. Zmateně pohlédl nejdříve na svého otce a poté zpátky na Spider-Mana. Peter předpokládal, že mu bude trvat pár vteřin, než se vzpamatuje, všechno mu dojde, začne zuřit a přísahat mu krvavou pomstu. To se ovšem nestalo. Místo toho se klidně zeptal: „Bude otec v pořádku?“ Možná byl též moc unavený na jakoukoliv jinou reakci.

„Ano, ale bude potřebovat pomoct,“ kývl hlavou hrdina.

„Nechám školu a postarám se o něj. Není to tak, že by mi studium nějak šlo a rodina je přednější,“ slíbil mladší Osborn.

„Dobře,“ řekl Parker a užuž se chystal jít. Sice se sotva držel na nohou, ale věděl, že není ještě konec. NE! I když tu Harry byl živý a relativně zdravý, což znamenalo, že Alex se o Černé vdovy, které byly na party, musel postarat, než je na dálku Peter vypnul, a rovněž se mu podařilo zachránit civilisty, nebo alespoň Osborna, tak si nemohl být jistý, jak to celé špion zvládl a jestli je v pořádku. „Měl bych jít.“

„Počkej,“ zarazil ho jeho spolužák, když došel k oknu. „Já... Já přísahám, ž-že jsem to nevěděl,“ pravil a pak se na chvíli odmlčel, než pokračoval. „Nevěděl jsem, ale i tak se omlouvám.“

Peter se na Harryho smutně usmál. „Já vím,“ zašeptal, než se zhoupl na pavučině do studené noci.


<< předešlý díl

>> další díl

Komentáře