Chřest se sýrem
Chřest se sýrem
Seznam
ingrediencí:
1)
chřest
2)
niva
3)
šlehačka
4)
olej, máslo…
Postup
přípravy receptu:
Chřest se dá
koupit, buďto bílí, nebo zelený. Lepší je ho koupit ten zelený druh. Omyjte
chřest, odkrojte konce ty, které jsou tuhé a těžko by se žvýkaly (poznáte dle
nakrojení). Trochu chřest oškrábejte. Nivu vedle nastrouhejte. Chřest vložte do
vroucí vody, dokud nezměkne. Mělo by to trvat cca 5 minut. Mezitím do druhého
hrnce vložte trochu oleje či másla a nivu zalijte šlehačkou. Povařte,
dokud niva se šlehačkou nezhoustne na hustotu omáčky. Ke chřestu se většinu
hodí brambory.
Chřest mám rád na všechny způsoby. Nejraději ale s holandskou omáčkou.
OdpovědětVymazatDěkuji za komentář a návštěvu tohoto blogu. Ano, chřest je prostě mňamka.
VymazatRobi sa aj s okoladou pod. To som asi nastastie este nejedol! Inac uz asi 40 roznych receptov, je to vsetko basen, len to moecnie potom je trochu moc...
OdpovědětVymazatS čokoládou? No, to zní hodně zajímavě, ale asi to raději zkoušet nebudu.
Vymazaturčitě vyzkouším, jídlo vypadá krásně!
OdpovědětVymazatJo, jo, zkus. Je to moc dobré. :-)
VymazatTakový recept je jednoduchý a dobrý :-))
OdpovědětVymazat