Chřest se sýrem

 

Chřest se sýrem


Seznam ingrediencí:

1)      chřest

2)      niva

3)      šlehačka

4)      olej, máslo…

 

Postup přípravy receptu:

Chřest se dá koupit, buďto bílí, nebo zelený. Lepší je ho koupit ten zelený druh. Omyjte chřest, odkrojte konce ty, které jsou tuhé a těžko by se žvýkaly (poznáte dle nakrojení). Trochu chřest oškrábejte. Nivu vedle nastrouhejte. Chřest vložte do vroucí vody, dokud nezměkne. Mělo by to trvat cca 5 minut. Mezitím do druhého hrnce vložte trochu oleje či másla a nivu zalijte šlehačkou. Povařte, dokud niva se šlehačkou nezhoustne na hustotu omáčky. Ke chřestu se většinu hodí brambory.

Komentáře

  1. Chřest mám rád na všechny způsoby. Nejraději ale s holandskou omáčkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář a návštěvu tohoto blogu. Ano, chřest je prostě mňamka.

      Vymazat
  2. Robi sa aj s okoladou pod. To som asi nastastie este nejedol! Inac uz asi 40 roznych receptov, je to vsetko basen, len to moecnie potom je trochu moc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S čokoládou? No, to zní hodně zajímavě, ale asi to raději zkoušet nebudu.

      Vymazat
  3. určitě vyzkouším, jídlo vypadá krásně!

    OdpovědětVymazat
  4. Takový recept je jednoduchý a dobrý :-))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat