Ťuk, ťuk, vyléčíte mě? - 05


Dr. Cameronová, Dr. Chase a Dr. Formen seděli v laboratoři a dělali testy. Velmi zábavnou činnost, jim se to však moc zábavné nezdálo, hlavně Formenovi. Dr. Formen si frustrovaně povzdechl.

"Co je?" zeptal se Dr. Chase.

"Je to absurdní," odpověděl Formen tak, že vlastně svým dvěma kolegům stejně nic neřekl.

"Jak to myslíš?" nutil ho ke kloudné odpovědi Chase.

"Všechno. Pacient, my a House, hlavně House," shrnul jednoduše.

"No, je trochu zvláštní, že vzal takový případ a to jeho chování. Na druhou stranu však on se divně a nepředstavitelně chová v jednom kuse, mě spíš udivuje, že vás to pořád překvapuje," pokrčil Chase rameny.

"Jo, chová se divně a nevypočitatelně deno denně, ale většinou to má Housovský šílený charakter, teď však ne. Je to jen divné. Chápu, že toho chlapce nevzal kvůli zajímavé diagnóze, ale kvůli hádance, kdo to vlastně je, nicméně neoznámit to na policii a Cuddyvé…" začal vysvětlovat Formen.

"Já neříkám, že je to v pohodě, že s tím souhlasím. Je to šílené, ale je to House. Jasně ten jeho výbuch ráno se mu moc nepodobal. Místo toho, aby udělal nějaký z těch jeho fórů, bezduše křičel, ale na druhou stranu, třeba ho bolela jen noha. Navíc to, že to nechce říct Cuddyvé a rozhlásit po nemocnici, jakého že má pacienta, docela chápu. Není to koneckonců poprvé, co ošetřujeme nějakého nebezpečného člověka, nebo kdy ho tajíme. Kdyby to Cuddyvé řekl, byla by povinna to oznámit policii a House by tak přišel o tu svoji záhadu," vysvětlil Formenův kolega.

"Jo a od kdy Cuddyvá nevyhoví Haousovým rozmarům. Mohl by jí, jako vždy, ukecat. Navíc teď by nám ho těžko mohly sebrat, zločinec nebo oběť, potřebuje lékařskou péči," namítl Formen.

"Cuddyvá by neohrozila nemocnici," trval si na svém Chase.

"Cuddyvá by ohrozila nemocnici, kdyby jí House podal pádný důvod, nechme však toho. Nejvíc směšné jsou tyhle testy. Pacient si navzdory svým zraněním vede dobře, nemá žádné další symptomy, které by ukazovali, že má v těle něco nežádoucího. Není důvod si myslet něco jiného," řekl Formen.

"Chceš říct, že kulka v těle není dostatečný důkaz toho, že ho někdo chtěl zabít?"

"Chci říct: proč po někom střílet, když už jste ho otrávil?" logicky argumentoval Formen.

"Já nevím, aby ses pojistil?" pokrčil rameny Chase. Formen si odfrkl. "Ok, ok, uznávám, je to divný, ale ne nemožný. Rozhodně bych neargumentoval tak, jen pro to, že se mi nechce dělat všechny ty testy."

"Chceš říct, že jsem flákač?! Teď si právě uznal, že mám pravdu."

"Ty že máš pravdu?" zasmál se Chase. "To určitě!"

"Jo mám."

"Cameronová, co si myslíš ty? Jsi jediná, která byla u pacienta a viděla ta jeho zranění. Je to divné, nebo jen přiměřeně divné?" obrátil se Chase na doktorku, která do této doby zarytě mlčela. Ta vzhlédla a změřila si ty dva pohledem.

"Já myslím…" pravila a udělala dramatickou pauzu. Z jejího obličeje se nedalo nic vyčíst, co řekne dál, a ona si to pečlivě rozmýšlela. "Myslím, že House udělal dobře, když nařídil ty testy, stejně tak, když jeho případ vzal a rozhodl se ho tajit," nakonec řekla. Její tón však byl skelný a vážný. Pravila to s hlubším tónem než normálně, bez emocí. Neřekla proč si to myslí. Nijak to nerozváděla, a to dodalo jejím slovům ještě větší váhu a nádech nepříjemného tajemství. Chase s Formenem z toho skutečně dostaly špatný pocit.

V tu samou chvíli do laborky vešel jejich šéf a začal řvát.

"Vy jedni idioti! Kterej z vás byl tak nezměrný vůl, že to prostě nemohl nechat bejt a musel hned běžet za Wilsonem?!" Chase, Formen a Cameronová se po sobě nejistě podívaly, ale žádný z nich neměl odvahu se doznat. "Komu jste to ještě vyslepičili?" Nikdo z Housova týmu dost nepromluvil, jen čekaly, až je přetáhne holý, to se však nestalo. House zamumlal nadávku, zaklel a pak se bez jediného dalšího slova odkulhal.

Nastalo dlouhé ticho, které protnul až Formen se svým: "Něco mám… Oh můj Bože!"




Komentáře