Ťuk, ťuk, vyléčíte mě? - 03


Dr. Cameronová oněměla. Teď ono podivné Housovo jednání i to, jakého že přijal pacienta, nabralo ještě bezradnějších rozměrů, nebo se vše vyjasnilo? Byl ještě mladý. Mohlo mu táhnout nanejvýš na dvacet jedna let. Pravda podle zákonů již dospělý, ale kdo je v jednadvaceti dospělý? Kdo si v tom věku tak připadá a jedná? No, ať jí nikdo nic nenakecává, ale na nemocničním lůžku leželo v podstatě ještě dítě. Ano, jistě, ona se vdala a bylo jí ještě méně než jemu a viděla manžela umírat. Pracovala v nemocnici pod Housem, viděla umírat ještě mladší lidi, ale tohle bylo trochu něco jiného.

Mladík, jak House uvedl, byl postřelen, měl vyvrknutý kotník a zlomená dvě žebra, ale jak se mohla přesvědčit, když ho prohlédla, takové to zranění v jeho životě nebylo nic nového. Jeho tělo bylo pokryté řadou modřin, škrábanců, strhané kůže a nesčetného množství jizev různých tvarů, ale i stáří. Cameronová nemusela být expert, ba ani doktorka, aby jí došlo, že byl vystaven nehorázné tyranii, a že ho mučili. Několikrát!

Pacient vypadal, že poklidně spí, ale pod víčky byl viditelný pohyb a ztěžka oddechoval. Snil a jeho obočí bylo pevně stažené k sobě. Z toho doktorka mohla usoudit, že to co se mu zdálo, nebylo zrovna růžové. Nedivila by se, kdyby ten mladík trpěl nočními děsy.

S povzdechem došla až k němu, mateřky ho pohladila po tváři a rozcuchala jeho blonďaté, teď už umyté, jemné vlasy. Chlapcova tvář se na malý okamžik rozjasnila, jako by nespal a byl vděčný za projevený soucit a něhu, jenž mu Dr. Cameronová poskytla.

"Ať si učinil jakoukoli špatnost, či se zapletl do čehokoliv. Nikdo neměl a nemá právo k takové strašlivé brutalitě, které jsi byl vystaven. Netuším, co to House popadlo, že tě bude léčit, ale jsem za to ráda. Jen nechápu, proč tě u všech rohatých chce tajit před Cuddyvou a celou nemocnicí. Ví snad něco víc než mi? Nebo je to jedna z jeho obvyklých rozmarností? Víš, je to docela bláznívej chlap, ale je to skvělý doktor. Celý náš tým je dobrý. Dáme tě dohromady. Bude to zase v pohodě, vše bude v pořádku. Už jsi v bezpečí. Nyní ti odeberu krev. Na testy, bohužel je to nutné. Potřebujeme se ujistit, že výčet vašich zranění je konečný a že se tě nikdo ještě nepokusil otrávit," informovala ho doktorka nahlas jako by byl při vědomí. Mladík nereagoval, a tak se doktorka jala dělat svoji práci.




Komentáře