Hraběnčiny řezy

 

Hraběnčiny řezy

 


 

Seznam ingrediencí:


Těsto:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 100 g krupice cukru
  • 200 g másla
  • 4 žloutky
  • 2 polívkové lžíce mléka
  • 1/2 prášku do pečiva


Náplň:

  • 7-8 velkých jablek
  • vanilkový a skořicový cukr
  • vlašské ořechy


Sníh:

  • dále 4 bílky
  • 100 g krupice cukru


Postup přípravy receptu:

V misce nejdříve smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Poté přidáme žloutky, mléko, rozdrobíme máslo a vypracujeme těsto. Když je těsto hotové, odebereme z něj 1/5 a necháme ji zamrazit v mrazáku. Zbytek těsta vyválíme do placky, tak aby těsto bylo rozprostřené po celém plechu. Plech samozřejmě musí být buď vymazaný, nebo v něm musí být pečící papír. Dále připravíme náplň. Jablka nahrubo nastrouháme a rozprostřeme rovnoměrně přes těsto. Ocukrujeme a posypeme trochou ořechy. Z bílků a cukru vyšleháme sníh a ten také rozprostřeme na vrch jablek. Na závěr vyndáme onen zbývající kus těsta z lednice a nastrouháme ho nahoru na sníh. Dáme do trouby na 175 °C přibližně na 30 minut.

Komentáře