Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Seznam ingrediencí:
Těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- 100 g krupice cukru
- 200 g másla
- 4 žloutky
- 2 polívkové lžíce mléka
- 1/2 prášku do pečiva
Náplň:
- 7-8 velkých jablek
- vanilkový a skořicový cukr
- vlašské ořechy
Sníh:
- dále 4 bílky
- 100 g krupice cukru
Postup
přípravy receptu:
V misce
nejdříve smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Poté přidáme žloutky, mléko,
rozdrobíme máslo a vypracujeme těsto. Když je těsto hotové, odebereme
z něj 1/5 a necháme ji zamrazit v mrazáku. Zbytek těsta vyválíme do
placky, tak aby těsto bylo rozprostřené po celém plechu. Plech samozřejmě musí
být buď vymazaný, nebo v něm musí být pečící papír. Dále připravíme náplň.
Jablka nahrubo nastrouháme a rozprostřeme rovnoměrně přes těsto. Ocukrujeme a
posypeme trochou ořechy. Z bílků a cukru vyšleháme sníh a ten také
rozprostřeme na vrch jablek. Na závěr vyndáme onen zbývající kus těsta
z lednice a nastrouháme ho nahoru na sníh. Dáme do trouby na 175 °C
přibližně na 30 minut.

Komentáře
Okomentovat