Book the Film 2020

 

Book the Film 2020

 

11. prosince od 15:00 až do půlnoci 13. prosince proběhl 4. ročník filmového festivalu, pořádaného Městskou knihovnou v Praze, "Book the Film". Kvůli momentální korona pandemii se tentokrát tato akce musela konat online, to však ještě neznamenalo, že by letošní ročník byl programem méně bohatý než ty minulé.

Festival nabídl řadu filmů rozdělených do čtyř bloků: Aktovky, Mladá tvorba, Oddechovky a Napínák, a několik ocenění. Diváckou cenu získal Prokletý lovec (Otomar Dvořák), cenu poroty za nejlepší film získala Zvěř (David Payne), dále byly oceněny snímky Home video (Tomáš Richter) jako nejlepší studentský film a Muž dvou tváří (Matyáš Herber) za nejlepší amatérský film. V rámci doprovodného programu vystoupili Jan Kunze s autorským čtením své třetí knihy Monstre charmant a soubor Strakův pojízdný cirkus, který odehrál koncert inspirovaný krátkými němými filmy.

Tento festival je stále poměrně komorní záležitostí, ale rok od roku se rozšiřuje a začíná mít i docela jméno. Já jsem zatím byla na všech ročnících. V tom prvním jsem byla pozvána jako přednášející a v těch dalších letech i v tom letošním jsem působila jako fotografka. Už se moc těším na další rok a doufám, že příště se již zase všichni uvidíme tváří v tvář.

 

Oficiální stránky festivalu: https://www.mlp.cz/cz/novinky/1304-book-the-film-2020-online/ a https://iakia.blogspot.com/2020/12/?fbclid=IwAR0GzNkWJ1bcbMuh2jvjfRwU7gvxVteSxwgbTJwiVquBLm_KCGjJJR-ssMQ

 

Author's reading



Author's reading 02


Jan Kunze




























Jan Kunze 02


Author's reading 03


Flautist



Before the beginning


Musician


Flautist 02


Saxophonist



Saxophonist 02


Bass


Electric Guitar


Bass 02


Live music


Straka's mobile circus


Bass 03



Straka's mobile circus 02


Live music 02 


Straka's mobile circus 03


Straka's mobile circus 04



Pianist





Pianist 02


Straka's mobile circus 05


Book the Film 2020


War meeting


BTF stars


BTF stars 02


Necessary preparation


Technique


In front of the camera


Awarding of prizes


Awarding of prizes 02


Awarding of prizes 03


In front of the camera 02


Award


 

Komentáře