Bleach Europe

Karel a Šárka

Nop, tak byli prázdniny a já jsem si lenošila na chalupě, kde nemám internet. Čirou náhodu jsem si tam také vzala záložní disky ze starého počítače, na kterých mimo jiné, také bylo prvních 150 dílů Bleache a já se neudržela a s nostalgií se zase podívala. Je tedy přirozené, že jsem si vzpomněla i na mojí fanfiction Bleach Europe.
Naneštěstí svoje povídky jsem tam měla také, a tak to bude znít divně, ale s chutí jsem si tuto mojí povídkovou sérii přečetla. Bude to smrdět sebechválou, ale musím objektivně říct, že jsem překvapila samu sebe. Uvědomila si jaký to má náboj, napětí, city, jaký to tvoří široký propletenec smyslu, vyvolává u čtenáře otázky, nutí ho přemýšlet, ale zároveň neuspává a je to příjemná zábava, u které se možná trochu občas zadržíme dech napětím, to však nevadí. Ne že bych to tenkrát tak nekoncertovala, ale přeci jen po čase stránky vyblednou…
Zavázala jsem se, že nebudu psát další díly. Nemyslím, že by to tomu prospělo a psát sama na své dílo fanfiction, no uznejte. Takže jsem se nakonec vrhla po tužce a papíru. Zde máme naše hlavní dva hrdiny. Snad se ilustrace trochu líbí. :-)

Hans Jager

Had, druh muže, kterému byste opravdu neměli věřit ani nos mezi očima. Tady je Hans Jäger, tak jak jsem ho uměla nakreslit (má trochu divnou hlavu, mohl se povést lépe…)

Síla: Kdyby v Městě Mrtvých panovali stejné poměry jako v Soul Society, asi bychom o něm mluvili jako o jednom z kapitánů. Také se Šárce říká, že se těší na jejich kapitánskou spolupráci. V díle "Ve znamení Perthro" prokázal nejen dobré ovládání své duševní zbraně, ale i schopnost magie run.
Duševní zbraň: Zoufalství. Má podobu malého zvonku, který když se rozezvoní svým tesknivým hlasem, rozechvěje duše, které se chtějí od svého těla odpoutat. Chtějí utéct pryč, aby to neslyšely. Je to strach ze smrti, stejně jako chuť po smrti, zoufalství ze ztráty bližního, samoty a smutku. Tento drobný zvonek symbolizuje velký zvon kostela, který zvoní umíráček.
Přivolání své zbraně: Zazvoň, Zoufalství. V celé sérii zavolá svoji zbraň pouze jedním způsoben. Není tedy jisté, jestli dokáže jí vyvolat i jinak, podobně jako zanpakuto, nebo jako Karel, nicméně podle všeho bych řekla, že takový had a vypočítavý slizoun, si nechá ještě něco v záloze.
Občanství: Podle jména to býval Němec
Vyskytuje se v dílech: Ve znamení Perthro, Zazvoň, Zoufalství

Šárčina a v akci

Síla: Hans sám říkal, že je jednou z nejsilnějších smrtek v Městě mrtvých a sám ji nabízel post kapitánky po revoluci. Kromě obratného zacházení s její duševní zbraní, dokáže vely dobře používat magii run. Dokonce pravděpodobně o dost lépe než Hans a také ji často využívá.
Duševní zbraň: Radegast. Radegast má podobu kosy, a když ho jeho majitelka vyvolá, změní se na jakousi podivnou temnotu. Světlo pohasne, zvuky utichnou a obloha se zatáhne a temnota obklopí majitele. V samotné sérii není dost jasné, jaká přesně moc to je a co se vše stane, když ho Šárka vyvolá. Možná proto někteří pojali pochyby a moc Zoufalství se jim zdála větší, hrozivější. Moc zoufalství je také bezprostřednější a uchopitelnější, ale ve skutečnosti nás nejvíc děsí něco, co vlastně uchopit nemůžeme. Šárka se v kapitole "Bludička z pustiny" zmiňuje, že její mocí je prázdnota a jméno Radegast je jméno boha války. Kromě toho kosa je ta zbraň, se kterou je smrtka všude zobrazována a popisována. (Jo a taky si tak trochu dělám srandu z Matsumoto a její zanpakuto Haineko, protože existuje také pivo Heineken, tak jsem chtěla, aby se také nějaká zbraň jmenovala stejně po pivu )
Přivolání své zbraně: Ukaž svou pravou tvář, Radegaste. I když v celé sérii není okamžik, kdyby Šárka zavolala Radegasta jinak, Hans se zmiňuje o jeho takzvané druhé tváři, řekne, že dlouho nezazářil. A Radegast je bůh také úrody a slunce. Takže je více než pravděpodobné, že ho Šárka dokáže vyvolat i do jiné podoby.
Občanství: Podle jména české
Vyskytuje se v dílech: Netradiční vodník z kašny, Bludička z pustiny, Ve znamení Perthro

A toto je ilustrace Karla. Nevím, co si tak užívá, asi dostal nějakou zlou duši, za kterou je tučná odměna.


Síla: Karel dělá Šárce parťáka, a ač se zdají docela rovnocenní společníky, ale v druhé povídce na něj Šárka udělá zlý kukuč a on začne komicky breptat. Také mu Hans nabízí pouze místo nadporučíka. Přeci však zvládne spoustu věcí a dokonce je jediný u koho můžeme s jistotou říci, že dokáže svoji zbraň vyvolat nadvakrát. Svoje však umění v magii run moc neprojevuje. Řekla bych tedy, že bude mít tak sílu silnějšího podkapitána, například takového Renji (pokud měříme v měřítku Soul Society)
Duševní zbraň: Smrtonoška. Smrtonoška má podobu hřbitovní svíčky. Když ji Karel vyvolá na poprvé, nic moc se nestane. Objeví se mu v ruce a on plamen dokáže ovládat, poslat na někoho ohnivou masu, nebo ho naopak může oheň duchovní silou zachránit, tak jak tomu bylo v díle "Netradiční vodník z kašny". Na druhé úrovni dokáže, pokud se nepřítele dotkne, vytáhnout z něho jeho esenci života, duši, oheň života, který potom, když sfoukne, není cesty zpět. Když neplápolá ohníček v nás, jsme prázdní bez života. Stejně když přestane plápolat oheň na hřbitovní svíčce, nikdo na nás už neopomíná, jako bychom nebili. Smrtonoška a její podoba tedy souvisí s životem a pamětí na zesnulé. Jak bylo ukázáno v díle "Ohnivý muž", Kerel a Smrtonoška jsou převozníci.
Přivolání své zbraně: "Zaplápolej, Smrtonoško." Na druhé pak vyvolání: "zatanči, Smrtonoško"
Občanství: Podle jména české
Vyskytuje se v dílech: Netradiční vodník z kašny, Bludička z pustiny, Ohnivý muž, Ve znamení Perthro

Komentáře